EURORECERCA NÚM. 1419 Data: 23 de febrer de 2016

SUBSCRIPCIONS

©2016 Universitat de València. Tots els drets reservats.  

 

Convocatòria sobre resistència antimicrobiana de JPIAMR


AMR

La iniciativa de programació conjunta en resistència antimicrobiana JPIAMR ha publicat la seua tercera convocatòria, que porta per títol

Desentranyar la dinàmica de la transmissió i selecció de resistència antimicrobiana (AMR) en la seua vessant genètica, bacteriana, animal, humana, social i mediambiental, a fi de dissenyar i avaluar mesures preventives d'intervenció per a controlar la resistència

Com és habitual amb l'esquema ERA-NET, es tracta de una convocatòria conjunta entre les agències finançadores nacionals que formen part de la xarxa, on cada país finança (segons la normativa nacional respectiva) els seus grups d'investigació dins els consorcis que participen amb èxit a la convocatòria transnacional. En el cas d'Espanya, els organismes finançadors són l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars acaba el 21 de març de 2016.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa, incloent-hi les normes nacionals de finançament dels països respectius, es troba al web següent:

http://www.jpiamr.eu/activities/jpiamr-3rd-joint-call-jpi-ec-amr-era-net-cofund-call-on-transmission-dynamics/

Temes convocats

El que segueix és un text abreujat. Consulteu la descripció sencera en aquest enllaç.

Per a comprendre l'adquisició, persistència o retenció, i transmissió d'organismes resistents i de gens de resistència, s'investigarà:

  • la selecció de la resistència i la seua transmissió entre individus i entre fonts humanes i no humanes
  • l'èxit dels clons, organismes i patrons de resistència, i el paper dels diferents elements genètics
  • l'adequació dels bacteris resistents en centres clínics, comunitaris, veterinaris i mediambientals.

A fi d'identificar i implementar millores mesures de prevenció, així com pràctiques de gestió de control de la resistència, s'investigaran les següents àrees:

  • modelatge quantitatiu multinivell per a comprendre la disseminació de la resistència antimicrobiana entre diferents entorns
  • estudis d'avaluació de riscos
  • exploració de les intervencions potencials i les estratègies de mitigació

 

Entitats elegibles

Són elegibles per part del MINECO els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, segons la convocatòria 2016 d'Accions de Programació Conjunta Internacional (APCIN). Es recomana consultar la convocatòria d'APCIN 2015 com a referència.

Són elegibles per part de l'ISCIII els hospitals, centres d'atenció primària o establiments públics de salut del Sistema Nacional de Salut (SNS). Els instituts de recerca sanitària (IIS) i els centres CIBER o CIBERNED són elegibles només en el cas que el sol·licitant siga el coordinador del consorci transnacional.

 

Pressupost

El pressupost inicial del MINECO per al finançament de projectes sota aquesta convocatòria és de 500.000 euros; el de l'ISCIII, 500.000 euros.

 

Durada dels projectes

Fins a 3 anys.

 

Països elegibles

Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Espanya, França, Israel, Itàlia, Letònia, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rumania, Suècia, Suïssa i Turquia.

 

Consorci

Han de formar part com a socis del consorci del projecte un mínim de tres entitats de tres països elegibles diferents i un màxim de sis entitats elegibles. No podran formar part del consorci més de dues entitats del mateix país i mateix organisme finançador.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran en línia mitjançant l'eina disponible a la pàgina web de la convocatòria. El termini acaba el 21 de març de 2016 a les 17.00 h. CET.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics