EURORECERCA NÚM. 1429 Data: 6 d'abril de 2016

SUBSCRIPCIONS

©2016 Universitat de València. Tots els drets reservats.  

 

Segona convocatòria d'INTERREG EUROPE


   interreg

INTERREG EUROPE va obrir ahir 5 d'abril el termini de presentació de propostes de la segona convocatòria de

Projectes de Cooperació Interregional

Aquest programa té com a objectiu contribuir a que les regions europees dissenyen i implementen polítiques i programes regionals d'una manera més efectiva, per mitjà del suport als intercanvis d'experiències, coneixements i bones pràctiques entre els agents principals de diferents regions europees. Cobreix tot el territori de la Unió més Noruega i Suïssa, i està cofinançat per FEDER amb un pressupost de 359 milions d'euros per al període 2014-2020.

 

Com s'explica al Manual de Programa, allò que propícia Interreg Europe és que els membres individuals dels organismes encarregats de dissenyar i implementar polítiques sobre els objectius en qüestió estiguen millor equipats per a proposar noves polítiques o usar millors mètodes o procediments. Com a resultat, es beneficiaran els ciutadans i grups afectats per aquestes polítiques, com ara les PIME.

 

Al web següent es pot consultar informació sobre els 64 projectes aprovats a la convocatòria de 2015:

http://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/39/first-call-projects-approved/

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. El personal investigador de la Universitat de València que estiga interessat en presentar una proposta, ens pot contactar a traves del nostre correu electrònic operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. Tota la informació sobre la convocatòria està disponible en l'adreça següent:

http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/

 

Temes convocats

Abordarà quatre eixos prioritaris:

  1. Reforç de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació
  2. Augment de la competitivitat de les PIME
  3. Suport a la transició cap a una economia baixa en carboni en tots els sectors
  4. Protecció del medi ambient i promoció de l'eficiència de recursos

La descripció de les prioritats i objectius específics dels eixos temàtics es pot consultar al document Termes de referència.

S'anima especialment a presentar-hi propostes dels eixos tres i quatre (sobre tot del quatre), ja que van estar infrarepresentats a la primera convocatòria.

 

Activitats

  • Intercanvi de coneixements i experiència
    Visites de camp, seminaris temàtics, tallers, revisió per parells, intercanvis de personal, estudis temàtics conjunts, reunions amb els grups d’agents participants (obligatori), participació en activitats de la plataforma d’aprenentatge de polítiques (obligatori), desenvolupament conjunt de plans d’acció (obligatori).
  • Comunicació i difusió
  • Gestió i coordinació

Consulteu la descripció detallada al Manual de programa.

 

Entitats elegibles

Administracions i organismes públics, i organismes privats sense finalitat lucrativa. La participació de les autoritats competents (nacionals, regionals o locals) en el projecte és essencial per a maximitzar l’impacte sobre les polítiques regionals i locals al llarg de la UE. La participació directa d’aquestes autoritats és per tant un prerequisit per a la presentació de la proposta. Si no hi són presents com a socis en el projecte, s’ha de presentar una carta de suport signada per les autoritats competents.

L'experiència de la primera convocatòria va mostrar que la causa principal de rebuig de sol·licituds per no complir els criteris d'elegibilitat va ser en relació a les cartes de suport, bé per mancança, o per no estar omplertes degudament, per la qual cosa, es recomana preparar-les amb la suficient antelació. El kit de sol·licitud que es descarrega del web de la convocatòria inclou una plantilla.

 

Països participants

La Unió Europea més Noruega i Suïssa. Els organismes suïssos no poden participar com a Soci Principal. Organismes d'altres països hi poden participar amb els seus propis fons.

 

Consorci

El consorci ha de comptar amb la participació d'un mínim de tres participants provinents de tres països elegibles diferents, dels quals dos han de ser Estats Membres de la UE.

 

Cofinançament

La contribució de FEDER és del 85% del total de despeses elegibles en el cas dels organismes públics, i del 75% en el cas dels organismes privats sense finalitat lucrativa. Per als organismes de Noruega i Suïssa, consulteu el document Termes de referència.

 

Durada del projecte

La durada del projecte serà d’entre tres i cinc anys.

 

Acabament del termini i presentació de sol·licituds

El termini acaba el 13 de maig de 2016 a les 12.00 h. del migdia CEST. Les propostes es presentaran de manera telemàtica mitjançant el sistema de presentació en línia http://www.iolf.eu.

 

Seminaris en línia (webinaris): inscripció oberta

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics