EURORECERCA NUM. 1455 Data: 21 de juny de 2016

SUBSCRIPCIONS

©2016 Universitat de València. Tots els drets reservats.  

  facebook   Twitter

Convocatòria tecnologies de captura i emmagatzematge de CO2 (era-net ACT)


eranet act

Nou països han format una xarxa era-net, finançada en part pel programa marc europeu, per a aglutinar esforços i posar fons disponibles per a accions de recerca i innovació relacionades amb la captura i emmagatzematge de CO2. Aquesta xarxa es diu ACT i els països que la integren són Alemanya, Espanya, Holanda, Grècia, Noruega, Regne Unit, Romania, Suïssa i Turquia. Espanya hi participa a través del Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

 

L'era-net ACT ha publicat una convocatòria de propostes. A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. El personal investigador de la Universitat de València amb interès per presentar-hi una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant el nostre correu electrònic operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. La informació completa està al web d'ACT en l'enllaç següent:

http://www.act-ccs.eu/calls/

 

Temes convocats

L'objectiu de la convocatòria és accelerar el temps de posada en el mercat de les tecnologies CCS, per tant es requereix la participació de la indústria en les activitats de recerca i innovació. Les propostes de projecte han d'abordar aspectes de difusió i mediambientals, per exemple mitjançant anàlisis del cicle de vida.

La convocatòria contempla àrees temàtiques d'integració en la cadena, captura, transport, emmagatzematge i utilització. Llegiu-ne la descripció sencera en aquest enllaç.

ACT està oberta tant a grans projectes d'innovació que connecten amb demostracions o projectes pilot existents, com a projectes de recerca més petits. Els pilot i les demostracions han de tenir potencial per escalar-se a grandària industrial, bé en fase de demostració, bé en fase comercial primerenca. La combinació de diferents tipus de recerca, tant bàsica com aplicada, en un projecte és benvinguda sempre que s'ajuste a les normes d'elegibilitat de les respectives agències.

 

Organisme finançador espanyol i pressupost

MINECO hi participa amb un pressupost de 450.000 euros.

Consulteu les condicions de participació del MINECO mitjançant aquest enllaç.

 

Programa

El finançament del MINECO es farà mitjançant la convocatòria d'Accions de Programació Conjunta Internacional que es publicarà l'any 2017 (APCIN 2017) o equivalent. Es recomana consultar la convocatòria APCIN 2016 com a referència.

 

Durada del projecte

La durada màxima es de 3 anys, amb data d'inici a juliol de 2017.

 

Consorci

Cada consorci ha d'estar format per un mínim de tres entitats elegibles, provinents d'almenys dos països elegibles diferents.

 

Països participants

Alemanya, Espanya, Holanda, Grècia, Noruega, Regne Unit, Romania, Suïssa i Turquia.

 

Final del termini i presentació de propostes

La presentació de propostes segueix un procediment en dues fases, amb la presentació d'una proposta preliminar en un primer terme i, en cas de ser aprovada, la proposta completa en una data posterior.

El termini per a presentar propostes preliminars acaba el 7 de setembre de 2016 a les 13.00 h. CEST.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics