University of Valencia logo Logo Scientific Technological Offer Logo del portal

Characterisation of lactic acid bacterial enzymes and their biotechnological potential in wines
Per a garantir la qualitat i la seguretat dels aliments, el projecte LACALAB4wine, finançat amb fons europeus, utilitzarà enzims lactases de bacteris acidolàctics (BAL, o LAB per les seues sigles en anglés) per a eliminar substàncies indesitjables en el vi. Aquestes substàncies inclouen compostos tòxics, com les amines biògenes (AB) i la ocratoxina A (OTA), i sabors estranys, com els fenols volàtils (FV), produïts per llevats, fongs i bacteris durant el procés de vinificació. Identificaran nous enzims de BAL per a eliminar defectes aromàtics i toxines, i determinaran els seus productes degradants en AB, OTA i FV. També estudiaran la seua estructura i les seues noves aplicacions per a descobrir xaperones que milloren l'expressió de les lactases i avaluaran l'activitat enzimàtica sobre la qualitat del vi. Aquest treball inclourà la prospecció genòmica, l'expressió i purificació de lactases i l'avaluació de la seua activitat en el vi i l'estructura de la proteïna.
Depopulation in Spain: from demographic to territorial challenge
Depopulation in Spain dates, at least, from the s. XIX, to which we must add the intense rural exodus of the 60s and 70s of the 20th century. As a result there are areas with low population densities, aging, masculinization, etc. The consequences are known and depopulation has become part of the political agenda. Faced with the seriousness of the phenomenon, this treatment offers a triple aspect: i) analytical: providing rigorous analyses; ii) proactive: providing input to those in charge of public policies; iii) of transfer: through the dissemination and mobilization of local actors.
Projecte CENIT DEMÉTER: Desenvolupament d'Estratègies i Mètodes vitícoles i Enològics enfront del canvi climàtic
El canvi climàtic comporta un seguit d’efectes negatius a la vitivinicultura i per això es va engegar el projecte CENIT DEMÉTER, per generar coneixements científics i tecnològics que permetessin atenuar aquests efectes.