Espai web de la secció sindical de
CCOO de la Universitat de València.


:: ESPECIAL ELECCIONS SINDICALS 2006 ::


principal

PROGRAMA PERSONAL ADMINISTRACIÓ I SERVEIS

 

programa en castellà

programa en pdf
(dues llegües)

candidatures PAS

candidatures Tècnics

candidatures Especialistes

 

2002 - 2006
Des de les eleccions anteriors CCOO hem treballat molt per millorar les condicions laborals i professionals del PAS de la Universitat de València.
podeu accedir a un complet balanç de la feina realitzada en els 4 anys.

El nostre compromís

CCOO és un sindicat alternatiu que resol els problemes i negocia solucions, per què el nostre primer compromís es ser eficaços en la defensa justa de les millores laborals i professionals dels treballadors i treballadores de la Universitat de València.
La importància del teu vot, el proper dijous 30 de novembre, va més enllà de l’acció sindical de la nostra universitat, ja que som un sindicat confederal i actuem en tots els territoris i àmbits. Altres acords en altres àmbits tenen repercusions en les nostres condicions laborals i socials.
Votar CCOO en les properes eleccions sindicals és optar per un model d’acció sindical eficaç en la resolució del problemes i compromés amb la defensa dels serveis públics, de l' educació pública i la universitat pública des de l’esforç, la honestitat, la responsabilitat i la diversitat, amb el vostre suport i la vostra participació.

Les nostres propostes
a les universitats valencianes

CCOO del PV defén en totes les universitats valencianes les següents propostes d’aplicació autonòmica:
Millora retributiva. Creació d’un complement retributiu autonòmic per al PAS.
Jubilació anticipada. Establir sistemes que permeten la jubilació anticipada sense pèrdua de salari.
Reducció laboral retributiva. Reducció voluntària de la càrrega laboral una vegada aconseguits els 60 anys.
Mesa negociadora universitària. Creació d’un àmbit de debat i d’acord entre les cinc universitats i els sindicats més representatius per adequar les condicions laborals i retributives dels treballadors i de les treballadores de les universitats públiques del País Valencià.

Les nostres propostes
a la Universitat de València

En la Universitat de València, CCOO proposem les actuacions següents per a aconseguir unes condicions laborals i professionals més dignes del personal d’administració i de serveis.

Millora retributiva. Consolidació de la paga de setembre.
Temporalitat. Reducció de la temporalitat al 4% per al proper període.
• Jornada laboral. Aconseguides les 35 hores reivindiquem per al proper període de 4 anys la reducció de la jornada laboral en mitja hora opcional en l'entrada o en l'eixida. Ampliació de l'horari d'estiu en els mesos de juny i setembre, i la seua inclusió en el calendari marc de la UVEG
Més participació: Presència sindical en tots els òrgans de la universitat.
Organització de la Universitat. Garantir que l’organització dels serveis i l’administració de la Universitat responga a una formulació racional i coherent mitjançant la participació i intervenció sindical en el disseny de l’organització, l’estructura o la modificació de serveis, que afecten la plantilla del PAS.
La mesa negociadora: màxim òrgan de negociació. Obligatorietat d’acord en mesa negociadora de qualsevol modificació o ampliació en la relació de llocs de treball, com a requisit indispensable per a la seua posterior aprovació en Consell de Govern.
Professionalitat i mobilitat. Promoure que els llocs directius i de màxima responsabilitat administrativa dels serveis i de les estructures de centres i departaments siguen ocupats pel PAS, i aclarir a més les funcions allà on confluísquen la gestió docent i la gestió de personal assegurant la carrera professional i la mobilitat.
Previsió social complementària en la modalitat de plans de pensions d'ocupació. Aquest pla és dotar d'un fons amb aportació obligatòria i lineal per l'Administració i una aportació voluntària per part del treballador o de la treballadora.
Fons social. Redefinició d’un nou fons social, dotat econòmicament amb el 2% de la massa salarial.
Promoció interna. Reserva d’un 30% de les places del grup immediatament inferior al grup a promocionar, a través de reconversió per costos diferencials. Cal la publicació d’un calendari dels processos selectius.
Productivitat. Implantació del complement de productivitat. El cost total serà l’equivalent al 2% de la massa salarial del PAS. Aquest complement serà el resultat d’aplicar un 50% lineal i un 50% proporcional, amb criteris objectius d’acord amb els resultats, assumpció de responsabilitats, canvi de funcions i excessos de treball.
Formació i horari. Tots els cursos realitzats fora de la jornada laboral hauran de ser compensats a través d’un crèdit horari que podrà ser utilitzat a voluntat de la persona interessada.
Preparació per al repte europeu. Plans de formació que garantisquen l’adquisició dels coneixements necessaris per a adaptar-se a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.
Formació i promoció: Mantindre l’oferta de cursos anuals presencials en distintes àrees: informàtica, legislació, preparació d’oposicions i continuar amb els cursos a distància, amb l’objectiu doble d’afavorir la promoció professional i que la formació siga útil per al desenvolupament de les funcions.
• Privatitzacions i externalització.Rebuig total i rotund a la privatització de serveis propis que actualment presta la Universitat de València. Proposta de negociació d'un acord marc sobre l'abast de l’externalització de serveis en la Universitat de València.Participació sindical en la mesa de contractació, així com en el control i seguiment de la prestació d'aquests serveis, especialment en les condicions laborals del personal que realment presta el servei.
• Salut laboral. Exigim un treball sa i segur que afavorisca la millor prestació dels serveis. Ampliació dels serveis sanitaris que els gabinets mèdics de la Universitat ens ofereixen, mitjançant revisions i proves de detecció específiques, etc. tenint en compte les condicions de treball i personals.
Formació per a la prevenció. Enfortir l'estructura de prevenció en la Universitat de València a través de la formació específica dels col·lectius amb responsabilitats directes en aquesta i per a la resta de col·lectius. Promoure propostes d’actuació preventiva centrades en la realitat de la nostra Universitat.
• Treball i família. Aplicació del Pla concilia, amb mesures de suport per a l’atenció de xiquetes i xiquets, i persones dependents. Reconeixement efectiu del dret a permisos de maternitat, paternitat i lactància.
• Universitat més responsable i ecològica. Exigir actuacions encaminades a la minimització dels residus sòlids i la recollida selectiva (paper, plàstic i pots, vidre, orgànica) als espais docents, de trobada i de serveis de la Universitat. Reivindicar la implantació de sistemes d'estalvi energètic (calefacció, aigua i electricitat).
• Compra ética i comerç just. Defensar la inclusió de criteris de compra pública ética en les contractacions de la Universitat i promoure l'entrada de productes de comerç just i respectuosos amb el medi ambient en els diferents àmbits universitaris.
• Cooperació i solidaritat. Establiment de mecanismes efectius per al desenvolupament de programes de cooperació i de solidaritat per part del PAS.
• Cultura i oci. Aconseguir actuacions encaminades a promocionar l'oci actiu, l'esport i la creació i consum cultural entre tots els treballadors i les treballadores.