Web de la secció sindical del  STEPV-Iv    
a la Universitat de València
Telèfon: 963 983 018                               stepv@uv.es                               Fax: 963 864 012


Mesa negociadora del 24 de novembre de 2011

Ordre del dia i documentació disponible:

1.- Aprovació, si escau, de l'acta de la sessió anterior.
 
2.- Protocol d'actuació enfront a l'Assetjament Sexual i a l'assetjament per raó de sexe en l'àmbit de la Universitat de València.
 
3.- Calendari laboral:
 
4.- Proposta de modificació dels perfils de places de personal de laboratori dels subgrups C1 y/o A2.
 
5.- RLT de la plantilla de PDI:
6.- Proposta de modificació del Capítol II del Reglament de Permisos i Llicències d'Estudi (Llicències per Any Sabàtic).
 
7.- Precs i qüestions.
 

Resum de la mesa negociadora:

Punt 1.- Aprovació, si escau, de l'acta de la sessió anterior:

S'aprova l'acta de la sessió anterior amb les modificacions reclamades per les seccions sindicals.
 

Punt 2.- Protocol d'actuació enfront a l'Assetjament Sexual i a l'assetjament per raó de sexe en l'àmbit de la Universitat de València.


A la mesa negociadora del 24 de novembre de 2011, l'STEPV felicità a la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València per la iniciativa presa davant d'aquesta problemàtica. STEPV va fer una valoració positiva, encara que pensàvem que calia introduir algunes esmenes en la proposta del Protocol, per la qual cosa vam demanar, amb la resta de seccions sindicals, que fora ajornada la discusió del document presentat.
En la mesa negociadora de hui 23 de gener de 2012, com a punt únic de l'ordre del dia, s'ha aprovat per unanimitat el Protocol amb la incorporació de pràcticament la totalitat de les esmenes presentades per la part sindical, en temes com ara:

  • ampliació de l'àmbit d'aplicació

  • formació en igualtat i acaçament sexual i assetjament per raó de sexe per als/les responsables jeràrquics docents i administratius

  • inclusió de la representació sindical tant en l'Assessoria Confidencial com en el Comitè d'Assessorament

  • inversió de la càrrega de la prova

  • assegurança de responsabilitat civil

  • normativa sobre abstenció i recusació de les persones integrants de l'Assessoria i del Comitè,    etc.


Hem demanat que aquest Protocol acabe adoptant-se en les fundacions de la Universitat de València.

En breu inclourem en la nostra web el text definitiu del Protocol.

 

Punt 3.- Calendari laboral:

rebutjades les propostes presentades per la part sindical, a l'addenda de calendari es fan les següents modificacions:
  • es podran gaudir de 7 dies d'assumptes propis
  • als dissabtes que estaran tancats a la UVEG s'afegeix l'1 de setembre
  • es tancaran 3 setmanes el mes d'agost (a determinar per Gerència)
  • tant a Nadal com a Pasqua el conjunt de la plantilla treballarà el primer torn, excepte als serveis d'emergència

Aquest punt s'aprova amb els vots favorables de

 

Punt 4.- Proposta de modificació dels perfils de places de personal de laboratori dels subgrups C1 y/o A2.

Degut a que no hi hagué un recolzament suficient, es retira el punt de la mesa negociadora.
 

Punt 5.- RLT de la plantilla de PDI:

Segons dades ofertes per la part institucional sobre la RLT del PDI, a data de novembre de 2011, de les 3595 places de PDI, el 60,17% són de natura funcionarial, i la resta, el 39,3 % aproximadament són de natura contractual, és dir 1433 places. Encara que no supere el 49% marcat per llei, des de STEPV volem denunciar l'augment de la proporció de llocs de treball precari. No estan inclosos els associats per incidències, amb la qual cosa
En el document annex a la relació de llocs de treball de PDI de la Universitat de València  es troba un llistat de figures contractuals amb la seua dedicació pel que fa a la docència i tutories. Una vegada més, STEPV va demanar que el POD es revise amb tota cura, atès que s'ha detectat nombrosos casos en els quals els associats i les associades tenen una càrrega docent superior a la dedicació prevista en els seus respectius contractes.
STEPV també va incidir en la problemàtica dels associats assistencials, la dedicació dels quals queda vaga, i assenyala que el GDI no és un sistema de control efectiu de la docència en aquest cas i en general, la qual cosa ha ocasionat problemes quan un professor o una professora associada ha volgut acreditar la docència realitzada.
STEPV i la resta de les seccions sindicals presents a la mesa negociadora en demanat que s'especifique en el document annex la dedicació dels diferents tipus d'associats i que s'insistisca en que no es supere el nombre de crèdits.

Aquest punt s'aprova amb els vots favorables d'STEPV, CCOO i UGT, i l'abstenció de CGT

 

Punt 6.- Proposta de modificació del Capítol II del Reglament de Permisos i Llicències d'Estudi (Llicències per Any Sabàtic).

Es va modificar el reglament en el punt de llicències per any sabàtic pel que fa a la revisió del llenguatge de gènere i minvar la penalització per no presentar en el termini establert l'informe preceptiu. STEPV i la resta de sindicats acordaren que en el barem es reduïra la proposta de la part institucional de fins a un màxim 18 punts per mèrits d'investigació a 14 punts. STEPV va acceptar que la docència siga coberta si l'àrea presenta dèficit de recursos docents, però va insistir en que mai suposarà sobrepassar el límit legal de dedicació docent per a qualsevol de les figures docents implicades de l'àrea.

Aquest punt s'aprova amb els vots favorables d'STEPV, CCOO i UGT, i l'abstenció de CGT

 

Punt 7.- Precs i qüestions

En aquest punt STEPV pregunta la raó de no renovar contractes durant aquest curs entre el col·lectiu del professorat associat. La resposta de l'equip rectoral és que als departament o bé es trauen les places a concurs o bé es renova la contractació. Per al curs vinent no s'esperen retallades generalitzades de personal, que amb la implantació dels graus potser fins i tot calga contractar més professorat associat. STEPV reclama que s'establisquen criteris clars en cas de no renovació dels contractes.
 
Pàgina d'inici

Pàgina mantinguda per STEPV  stepv@uv.es  stepv@uv.es             fitxa d'afiliació