Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Utilització d'imatges en els webs corporatius de la UV

Banc de fotografies

Quan afrontem la publicació d'un contingut als webs de la Universitat de València ens plantegem la necessitat d'il·lustrar amb imatges aquestes informacions. Són imprescindibles per tal d'enriquir els continguts i dotar-los d'un major impacte visual, i a més a més, és una informació complementària que cal curar.

 

28 de de gener de 2020

Però cal anar en compte a l'hora d'elegir una fotografia perquè poden sorgir problemes legals amb l'autoria i els permisos de cesió d'imatges.

Es poden plantejar diferents suposats:

  • Comptar amb una fotografia nostra. Si és genèrica, en la que no s'identifiquen persones, endavant. No hi ha problema amb la seua utilització. Però si apareixen persones que es poden reconèixer, cal obtindre d'aquestes un permís per tal que ens cedisquen la seua imatge per a l'ús acordat. Disposeu de models d'autorització en el web de la Delegació de Protecció de Dades.
  • Cercar una adient en el paquet de fotografies retallades per la Unitat Web i Màrqueting per al seu ús en les novetats que es troba en la pàgina de recursos i utilitats del nostre web.
  • Cercar en Google Imatges una fotografia sense drets. Cal seleccionar eines, drets d'ús, i elegir entre les diferents opcions que ens dona d'etiquetades per a la reutilització. I encara així, és important, una vegada hem elegit la foto, asabentar-se bé de que no disposa de drets.

Captura de pantalla de Google Imatges

 

  • Utilitzar fotografies de bancs d'imatges de pagament o gratuïts. Els gratuïts no requereixen del pagament de cap quantitat econòmica per l'ús i descàrrega de fotografies lliures de drets o amb la possibilitat d'ús no comercial del seu material gràfic. Els més coneguts: Pixabay, Freepik i Unsplash.

Etiquetes