Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

'EN CLAU FEMENINA. Dones a l’escenari', exposició de fotografies de Liberto Peiró. Prorrogada fins al proper 15 de juny

  • 9 de juny de 2017
Image de la noticia

Introduir-se en l’arxiu fotogràfic que Liberto Peiró ha forjat al llarg de 30 anys és endinsar-se en un viatge, a través de més de quatre mil concerts, que possibilitarien articular la història de la música popular local, nacional i internacional a través de les seues fotografies. El centenar d’imatges que conformen aquesta exposició han estat seleccionades per Liberto Peiró i Eduardo Guillot, amb la ferma intenció de fer visible el paper de la dona en la música. L’exposició es podrà visitar del 10 de maig al 10 de juny (prorrogada fins al 15 de juny) a la Sala de la Muralla, en horari d’11 a 19 h de dimarts a diumenge.


Data: del 10 de maig al 10 de juny de 2017 (prorrogada fins al 15 de juny).

Horari de visites: dimarts a diumenge, d'11 a 19 hores.

LLoc: Sala de la Muralla.


L’exposició reivindica la imatge de la dona en la música a través de les fotografies de Peiró.


El dimecres 10 de maig s’inaugurarà l’exposició amb la participació de Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat, Eduardo Guillot, Liberto Peiró i Carles Xavier López, i comptarà amb Hits With Tits Dj’s.

Introduir-se en l’arxiu fotogràfic que Liberto Peiró ha forjat al llarg de 30 anys és endinsar-se en un viatge, a través de més de cinc mil concerts, que possibilitarien articular la història de la música popular local, nacional i internacional a través de les seues fotografies.

En paraules d’Eduardo Guillot, periodista i comissari de l’exposició, “Les fotografies de Liberto Peiró sonen. Cada imatge que capta la seua càmera en un concert, és un crit ferotge o un murmuri a l’oïda. Cada expressió, cada gest que immortalitza a través de l’objectiu explica tant l’artista com els seus discs. Són fotografies que s’escolten’.

El centenar d’imatges que conformen aquesta exposició han estat seleccionades per Liberto Peiró i Eduardo Guillot, amb la ferma intenció de fer visible el paper de la dona en la música. Les fotografies de Liberto Peiró ens transmeten dones amb caràcter, actitud, sensibilitat, personalitat. Dones sense por de mostrar les seues emocions en un món en el qual han estat tradicionalment infravalorades respecte als seus companys masculins, dones que parlen alt i clar.

Liberto Peiró és fotògraf de concerts des de finals dels anys 80. Les seues fotografies han aparegut en revistes com On The Rocks, Rolling Stone, Heavy Rock, Enderrock, Rockdelux. Especialitzat en cobertura de festivals, ha estat fotògraf oficial del Low, FIB, Medusa Sunbeach o WAM entre d’altres. Actualment, dirigeix l’edició Comunitat Valenciana de la revista mensual Mondo Sonoro.

L’exposició es complementa amb diverses activitats, per una banda tindran lloc dos espais de diàleg, sota el títol Fer visible allò invisible: Dones en el món de la música, l’11 de maig, amb la participació de Neus Aulló, Diana Aller i Soledad Vélez; i l’1 de juny, amb la participació de Marta Margalef, Marga Landete, Monty Peiró. Així mateix es cel·lebraran dos showcases: el dia 25 de maig Cabiria, que farà el seu debut a València, i el 8 de juny tancarem les activitats complementàries amb l’actuació de Caliza.

Descarrega el flyer amb les activitats complentàries. 

 


Organitza: