El I Congrés de Criminologia valencià analitza “un sistema penal en transformació”

Facultat de Dret.

La Universitat de València acull el I Congrés de Criminologia de la Comunitat Valenciana, que se celebra dijous i divendres en el Campus dels Tarongers. El congrés està organitzat pel Col·legi Oficial de Criminòlegs, les cinc universitats públiques valencianes que imparteixen estudis de criminologia (Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández i Universitat de València) i l’Institut de Criminologia de la Universitat de València.

El congrés porta com a títol ‘La Criminologia en un sistema penal en transformació’, i l’objectiu de les sessions, segons explica Javier Guardiola, professor de dret penal i membre del comitè organitzador, és “posar de manifest els avanços del coneixement criminològic, vinculant recerca i aplicació professional”. Al llarg de dos dies de sessions en quatre sales paral·leles de la Facultat de Dret, s’estudiaran les imminents reformes penals i les seues implicacions criminològiques, donant a conèixer la recerca en aquest camp d’estudi i les diverses aplicacions i potencialitats professionals de la disciplina.

La conferència inaugural, que se celebrà en el saló d’actes de la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Mayans, a càrrec del magistrat del Tribunal Suprem Luciano Varela, i la de clausura, que tindrà lloc en el mateix espai, està encomanada al prestigiós criminòleg Vicente Garrido.

L’Institut de Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València és un centre d’investigació interdisciplinar especialitzat en temes de criminalitat de menors; violència escolar; criminalitat organitzada; infraccions urbanístiques; criminalitat i sinistralitat vial; criminalística; multiculturalitat i dret penal; psicologia jurídica; victimología; execució penitenciària; mediació; i violència de gènere.

+Info: http://www.uv.es/ccrim2014/seu.wiki

Last update: 24 de october de 2014 08:00.

News release