El ministre Gabilondo inaugura una jornada informativa per a directors i orientadors de Secundària

Ángel Gabilondo durant l'acte a l'Aula Magna de Medicina

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, va inaugurar dilluns una jornada d'informació per a directors i orientadors de Secundària. El ministre va estar acompanyat pel rector Esteban Morcillo. L'acte s'emmarca dintre del programa Conéixer 2011, que organitza el Vicerectorat de Comunicació i Relacions Institucionals, mitjançant el Servei d'Informació-DISE.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha destacat la dimensió social de la Universitat de València i ha recordat “el ferm compromís de la Universitat de València amb la societat, la cultura i els ciutadans. És necessari posar en valor el que representen les universitats públiques valencianes en la creació de riquesa i de capital humà”. Per a Esteban Morcillo “la Universitat de València porta més de cinc segles formant ciutadans de pensament crític. Som una Universitat, un espai públic que ha de i vol mantindre les seues portes obertes a la resta del sistema educatiu”. El rector ha manifestat que “la continuïtat de la formació forma un dels pilars del projecte VLC Campus d'Excel·lència Internacional, ja que la Universitat no vol ser aliena al empreniment ni a la ocupabilitat dels estudiants, com demostren organismes com l'OPAL, el Parc Científic, Adeit o les diferents càtedres institucionals amb les quals es potencia l'eixida laboral dels estudiants”.

Per la seua banda, el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha reconegut el paper dels orientadors en la formació dels universitaris. “Hi ha estudiants que acaben les seues carreres i no han aconseguit ser universitaris”. Per al ministre, “ser universitari és una forma d'entendre les coses, de viure la vida, de concebre el món des d'un punt de vista d'universalitat”, ha dit. I en aquest context, “els orientadors són fonamentals. L'orientació no consisteix a donar una empenta en la direcció adequada quan no sabem quina és aquesta direcció. El més bell que pot aprendre un universitari és que un solament no pot: necessitem els altres per a créixer personalment”.

Ángel Gabilondo ha subratllat que “l'orientació és un acte de comunicació, d'afecte i de complicitat”.

Després de la inauguració s'ha impartit la conferència titulada ‘Informació i orientació a l'estudiant en el model de l'Espai Europeu d'Educació Superior’, a càrrec de Mercedes Chacón, directora general de Formació i Orientació Universitària del Ministeri d'Educació. A continuació s'ha obert un col·loqui. A les 11:30, Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, impartirà la conferència ‘L'accés a la Universitat per al curs 2011-2012’, que tindrà també un col·loqui posterior. Finalment, a les 12:30 està prevista la conferència ‘Perspectives laborals per als titulats universitaris’, de Luís Pérez, director de Randstad a València


 

Last update: 25 de january de 2011 13:11.

News release