El professor Castañeda de Berkeley parla, a la Universitat, sobre l’experiència postdoctoral als EUA

Sam Castañeda.

El professor de la Universitat de Califòrnia a Berkeley Sam Castañeda ofereix la conferència titulada ‘The American Postdoctoral Experience: What you should know’, aquest dimecres, 22 d’octubre, a les 11 hores, al Saló d’Actes de la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians del Campus dels Tarongers.

La xarrada, organitzada pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, és una iniciativa que s’emmarca dins l’estratègia de mobilitat i internacionalització acadèmica del Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS -finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports- i està dirigida als actuals i futurs investigadors interessats en desenvolupar projectes postdoctorals a universitats dels Estats Units. 

Sam Castañeda disposa d’una àmplia experiència com a director del Programa d’Assumptes Relacionats amb Investigadors Visitants i Postdoctorals (VSPA) de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, institució en la qual ha treballat més de vint anys. Durant aquesta època no solament és destacable la tasca del ponent com a dirigent de l’Association of International Educators (NAFSA) per a l’àmbit de Califòrnia, sinó també per desenvolupar diversos programes d’innovació, en suport dels estudiants i investigadors internacionals així com de professors visitants de la UC Berkeley. En conseqüència, Castañeda aportarà una visió completa de quines són les oportunitats que el sistema universitari nord-americà ofereix als investigadors postdoctorals. Especialment, s’incidirà en com desenvolupar projectes individuals a través dels quals adquirir la preparació necessària per avançar en la carrera acadèmica.
 
Al mateix temps, es referirà a l’adquisició de diverses habilitats interpersonals, útils en aquest àmbit: des de com estructurar escrits acadèmics, passant per localitzar recursos per als investigadors postdoctorals (pàgines web com la de la National Postdoctoral Association), fins al desenvolupament de destreses per a la negociació (en cas de conflicte o amb motiu d’ofertes de treball), habilitats pel networking o per al treball en grup, entre altres.
 
Finalment, es donarà una visió d’aspectes pràctics relatius a l’estatus d’investigador postdoctoral als EUA. A aquest efecte, cal citar qüestions relatives a com identificar les aspiracions acadèmiques o com seleccionar el millor centre en el qual desenvolupar la recerca; però també s’abordaran aspectes relacionats amb la cobertura sanitària als Estats Units, el règim fiscal i les limitacions de les vises J-1 i H-1 per a l’investigador i els seus familiars.
 

Last update: 22 de october de 2014 08:00.

News release