Estalmat inaugura, al Campus de Burjassot-Paterna, el seu curs d’estímul del talent matemàtic

Inauguració del curs Estalmat 2014.

La Sala Charles Darwin (Campus de Burjassot-Paterna) ha acollit aquest dissabte, 4 d’octubre, el curs d’Estalmat a la Comunitat Valenciana, un projecte d’estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes de la Comunitat amb especial capacitat per a les matemàtiques. Organitzat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, la iniciativa compta amb el suport del CSIC i de la FECYT.

Des de la seua implantació a Madrid l’any 1998, el projecte ha anat posant-se en marxa a diferents comunitats autònomes amb la finalitat de detectar, orientar i estimular el talent matemàtic d’estudiants de 12 i 13 anys, sense treure’ls del seu entorn i en un procés experimental i d’aprenentatge consistent en dos anys d’activitats entorn de les matemàtiques. En aquesta huitena edició, Estalmat ha seleccionat vint-i-cinc joves de tota la Comunitat nascuts en 2001 i 2002. 

L’acte d’inauguració va ser presidit per Rafael Crespo, degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques i coordinador del projecte a la Comunitat Valenciana, acompanyat de Tomás Queralt en representació de la Societat de professors de Matemàtiques, Al Khwarizmi i Antoni Gil de la Universitat Jaume I de Castelló. En nom del CSIC va assistir Araceli Escudero, del Gabinet de Presidència.
 
El projecte està present en deu seus repartides en tot l’Estat espanyol i en les quals participen tant professors d’universitat com de secundària. La FECyT (Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia)  i el CSIC són dues entitats que financen i recolzen el projecte gestionant, aquest últim, una visita anual a algun dels seus centres d’excel·lència a la Comunitat Valenciana.
 
La conferència inaugural, titulada ‘Barbaritats matemàtiques en les notícies’, va ser de caràcter divulgatiu i va anar a càrrec d’Alejandro Miralles, del Departament de Matemàtiques de la Universitat Jaume I de Castelló.
 
Més informació en http://estalmatcv.blogs.uv.es i en http://estalmat.org
 

Last update: 6 de october de 2014 13:43.

News release