Estudiants del curs ‘Unisocietat’ visiten la Vall d’Albaida, i assisteixen a una conferència de la filòsofa Adela Cortina

Un moment de la visita.

Els estudiants de primer curs d’‘UniSocietat’ de les seus de Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, L’Eliana i Ontinyent han realitzat aquest divendres 17 una visita guiada pels principals llocs d’interès de la capital de la Vall d'Albaida i han assistit a la conferència de la catedràtica de Filosofia Adela Cortina Orts, qui els ha explicat els principis de l’ètica.

Per tercer any consecutiu, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València ha organitzat una trobada entre l'alumnat d’‘UniSocietat’ en col·laboració amb els sis ajuntaments que acullen el programa Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, L'Eliana i Ontinyent.
 
La primera reunió es va celebrar en la ciutat de Gandia el curs 2012-2013 amb 150 estudiants de les dues seus existents llavors, el segon va ser a Sagunt el curs 2013-2014 amb 350 estudiants de cinc seus. Aquest curs 2014-2015 Ontinyent ha acollit la trobada, la més multitudinària fins al moment, ja que han assistit 450 estudiants de primer curs d’‘UniSocietat’ de les seus de Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, i L'Eliana i als tres cursos d'Ontinyent.
 
Els estudiants, dividits en grups, han realitzat rutes guiades pels llocs més emblemàtics de la ciutat com el barri medieval de la Vila, l'Església amb el seu espectacular campanar, el Palau de la Vila, i els museus del tèxtil valencià i el Fester -dedicat als moros i cristians-. Els alumnes d’‘UniSocietat’ no es marxen d'Ontinyent sense conèixer el seu patrimoni gastronòmic, doncs s'ha organitzat un dinar tradicional en un restaurant de la zona i a més, han tingut l'oportunitat de comprar embotit d'Ontinyent.
 
Junt als alumnes han estat representants institucionals i/o tècnics dels ajuntaments participants. A més, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, han donat la benvinguda als estudiants i els han animat a continuar la seua formació en ‘UniSocietat’.
 
La trobada ha comptat amb la conferència d'Adela Cortina Orts, catedràtica de Filosofia Moral, que ha defensat la necessitat d'una ètica mínima en una societat plural. “La fórmula del pluralisme moral consisteix en que convisquen diferents ètiques, sempre que dialoguen entre si i puguen compartir almenys uns mínims valors de justícia (igualtat, solidaritat, drets humans, llibertat, etc.)”, ha explicat la professora de la Universitat de València, i ha afegit: “Tots hem de compartir aquests mínims, perquè, si no, els membres d'una societat no tenen res en comú i no poden construir res junts”.
 
El vicerector Jorge Hermosilla ha declarat que aquesta iniciativa busca la participació activa de tots els integrants d’‘UniSocietat’ perquè s'enriquisquen mútuament i, ha subratllat, “aquesta trobada cerca impulsar la confraternitat entre els alumnes de les diferents localitats, fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en el diàleg i la reflexió grupal, i sobretot, gaudir i aprendre sobre el patrimoni i el territori valencians”.
 

Last update: 17 de april de 2015 13:04.

News release