La Universitat destinarà els beneficis del Centre d’Idiomes a beques per als estudiants amb menys recursos

Nou edifici del Centre de Idiomes.

La Universitat de València destinarà a beques pròpies per als estudiants amb menys recursos tots els beneficis obtinguts pel Centre d’Idiomes durant l’exercici 2014. Així ho ha decidit per unanimitat la Junta General de l’entitat. En 2014, el Centre d’Idiomes va guanyar 238.957 euros, dels quals el 10% aniran a reserves (per imperatiu legal), i la resta servirà per a dotar la partida de beques.

Com a conseqüència de la crisi econòmica i les retallades del pressupost, la Universitat ha reduït totes les partides de despesa els darrers sis anys. L’únic capítol que s’ha incrementat ha estat el de les beques pròpies (les que concedeix la institució amb els seus recursos, independentment de les que atorguen els governs centrals i autonòmic). Una part important de l’import destinat a aquestes beques pròpies (al voltant d’un milió euros) prové dels beneficis del Centre d’Idiomes.

El gerent de la Universitat, Joan Oltra, ha destacat la “solvència” i “l’estabilitat” dels comptes del Centre de Idiomes, que acaba d’inaugurar les noves instal•lacions del carrer del Serpis. 
 
Durant el curs 2013/2014, el nombre total d’alumnes del centre va ser de 3.601. D’aquests, 2.639 foren d’idiomes estrangers, mentre 962 ho foren d’espanyol com a llengua estrangera.
 
Més classes en valencià i en anglés
A continuació de la Junta General del Centre d’Idiomes s’ha celebrat la reunió ordinària del Consell de Govern de la Universitat de València. Aquest òrgan ha aprovat l’Oferta de Curs Acadèmic (OCA) per al curs 2015/2016. La vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre, ha defensat la “coherència” entre l’oferta de grups per al curs proper i la previsió real de matrícula. I ha remarcat l’increment de la docència en valencià: en 2015/2016 hi haurà un 10,7% més de classes en la llengua pròpia. L’oferta global en valencià superarà el 33% del total.
 
També augmenta l’oferta en anglés considerablement, fins a situar-se en un 6,4%.
 
Condol institucional
En el seu informe, el rector, Esteban Morcillo, ha expressat el condol institucional per la mort recent de Vicente Isach Alvarado, tècnic especialista de jardineria del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Last update: 31 de march de 2015 13:15.

News release