La Universitat de València realitzarà la història local d’Alzira

Diego Gómez i Esteban Morcillo.

El rector Esteban Morcillo i l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, han signat a l'Ajuntament d'Alzira, un conveni de col·laboració per a la realització d'un projecte conjunt de recerca, que es materialitzarà en el llibre ‘Gran Història d'Alzira’. En la signatura del conveni també van estar presents Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, promotor del projecte, i Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història, qui dirigirà l'estudi.

Aquest conveni contempla la realització d'un projecte en el qual es pretén estudiar i analitzar la història d'Alzira, les relacions amb el territori i les seves manifestacions. Els resultats es publicaran en dos toms, aproximadament d'unes 400 pàgines, que recolliran tant la història com la geografia, el patrimoni i la història de l'art de la capital de la Ribera Alta. Així mateix, els resultats del projecte seran exposats en un cicle de conferències, impartit pels autors de l'obra.

La Comissió Científica encarregada de realitzar l'estudi està composta per investigadors dels departaments d'Arqueologia i Prehistòria, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna, Història Contemporània, Geografia i Història de l'Art, així com per l'arxiver municipal i cronista de la ciutat d'Alzira, Aureliano J. Lairón. La degana Ester Alba dirigirà i coordinarà el projecte, la publicació del qual suposarà el volum 10 de la ‘Col·lecció Història i Geografia Local’, de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

El mateix acte va servir per signar la pròrroga del conveni marc de col·laboració entre ambdues institucions, que permet que la ciutat d'Alzira puga gaudir del programa UNISOCIETAT i d'altres activitats de la Universitat, tals com a jornades, conferències, cursos de formació, tallers, exposicions, etc.

Tant l'alcalde Diego Gómez, com el rector Esteban Morcillo van destacar l'oportunitat de col·laboració entre institucions públiques. En aquest sentit, el rector va destacar les possibilitats que atresora la Universitat de València al territori, amb un destacat paper en formació i en recerca, reflex de les labors del sistema universitari valencià públic: “el 90% de l'alumnat valencià estudia en universitats públiques, i el 99 % de la recerca es genera en aquestes institucions públiques”, va sentenciar el rector.

Last update: 11 de february de 2016 13:10.

News release