UVCulturaUV Logo del portal

THE BELIEVERS PROJECT. Jordi Pizarro.

 
 
 
 

 

 

 

 

La fe consisteix a creure quan creure està més enllà del poder de la raó, Voltaire.

La religió mou masses. És una consciència compartida, expressada a través de rituals i símbols, conservats per la tradició, i cadascuna reclama el seu dret sobre la veritat.


Els creients és un treball documental realitzat pel fotògraf Jordi Pizarro, en la seua recerca per donar resposta a la pregunta. Per què creu la gent? i, com la religió, a través dels segles, ha estat usada per a narrar el propòsit de la nostra existència.


Com a part d'un projecte en curs i a llarg termini, Els creients explora les comunitats religioses en deu països de quatre continents. En la seua obra, Jordi Pizarro mira de documentar i comprendre com es formen les comunitats per mitjà de la religió, o al contrari, com es reforcen les creences a través de la preservació de les tradicions i la fe s'enforteix per mitjà de la realització de rituals, compartint una mateixa interpretació de la veritat.

  

Jordi Pizarro també es proposa demostrar que la fe i la pràctica religiosa es troben intrínsecament lligades a la vida humana. Que les pràctiques culturals de la fe són diferents, però la recerca de la veritat continua sent comuna a tots.


Els creients també se centra en els grups minoritaris i les religions que hi ha dins una societat de creients d'una fe diferent. Se centra en com les comunitats poden aïllar-se o ser aïllades, i que la fe serveix per a enfortir les persones que guarden els seus rituals i el dret de dur-los a terme amb feroç convicció i passió.


Aquest treball és una peregrinació en si mateixa, per a desentranyar la complexitat de la fe humana. Els creients tracta de capturar el moment de la veritat —el moment de la fe absoluta, que porta els individus a suportar el sofriment físic, creient amb certesa absoluta en allò que no poden veure, i infligint-se el dolor i el sacrifici sobre si mateixos, i en el més extrem, a estar disposats a morir per la seua fe, matant i fins i tot fent la guerra.