UVCulturaUV Logo del portal

NO TINDREU PAU DESPRÉS DE LA GUERRA

Centre Cultural La Nau, Sala Oberta

Horari:
De dilluns a dissabte, de 10:00 a 20:00 hores. Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 hores
  Agost: de 10:00 a 14:00 hores
 
Entrada lliure
 
 
 
 
 
Sant Miquel dels Reis. Fotografia: Damián, Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, Col·lecció Valenciana
 
 
 
 
 
Organitza:
 
 
 
 
Vicerectorat de Cultura i Esport, Universitat de València
Centre Cultural La Nau, Universitat de València
Delegació de Memòria Històrica, Diputació de València
Aula d'Història i Memòria Democràtica, Universitat de València
 
Col·labora:
 
FEIS - CCOO PV
 
Comissariat:
 
Julián Sanz Hoya
Mélanie Ibáñez Domingo
 
 
 
 
 
El final de la Guerra Civil, a l’abril de 1939, no va portar la pau sinó la imposició de la Victoria. En aquest moment va començar una altra forma de guerra, en altres fronts i amb altres armes. Primer, la dictadura va perseguir sense pietat les persones sospitoses d’haver donat suport a la causa republicana. Després, va reprimir amb la major duresa les successives formes de contestació. Es tractava d’extirpar les arrels de la democràcia, del moviment obrer i de la llibertat de pensament.
 
També va intentar impedir qualsevol oposició per imposar un model de societat basat en principis feixistes i nacionalcatòlics. Per tot açò, la violència va formar part de la medul·la espinal del franquisme durant els seus quaranta anys de durada.
 
Aquesta exposició té com a propòsit rescatar i difondre aquesta part de la història; aspira a que qui la visite puga submergir-se en tot el seu abast en la repressió franquista de la societat valenciana, en les seues característiques i en totes les seues formes. Aspira a que la persona visitant puga acostar- se a l’amuntegament massiu en els centres de detenció, la vida en les presons, les execucions, els maltractaments, els batallons de treball, el control sobre el conjunt de la societat o la persecució de l’antifranquisme. Tot des d’una perspectiva social i de gènere, atenta als testimonis i les experiències dels milers de valencians i valencianes que van patir la dictadura més directament, als qui volem, amb aquesta exposició, retre homenatge.