Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

Masterclass IFIC 2015

  • 11 de desembre de 2014
Logo Institut Física Corpuscular

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt de la

Universitat de València i el CSIC, organitza el taller internacional de

física de partícules “Hands on particle physics”, una iniciativa de què

participen més de 10.000 estudiants de secundària de 30 països.

Esta activitat, dirigida a estudiants de 2n curs de batxillerat, consistirà en el fet que, durant un dia un grup d’estudiants de secundària visitarà l’IFIC i realitzarà un exercici de física de partícules assistit per ordinador a partir de dades reals del Gran Colisionador d’Hadrones (LHC), el major accelerador de partícules del món, operat pel CERN en la frontera franc-suïssa.

Els alumnes comptaran amb el suport de personal investigador de l’IFIC que participa en els experiments del LHC. Prèviament es realitzaran xarrades d’introducció a la física de partícules, al LHC i a l’exercici. A la vesprada es realitzarà una videoconferència amb altres centres d’investigació europeus a través de la qual els estudiants podran compartir i comentar els resultats obtinguts amb altres estudiants de països europeus. Serà el més paregut a convertir-se en físics de partícules per un dia.

Este curs se celebrarà per partida doble:

  • Dimarts 10 de març de 2015 (exercici ATLES)
  • Dimecres 25 de març de 2015 (exercici LHCb).

Cada exercici es correspon amb un experiment diferent del LHC, i en cada un d’ells s’aprendrà física diferent i s’utilitzaran dades i programes d’anàlisis diferents.

Si teniu preguntes, no dubteu a escriure al nostre responsable de divulgació Alberto Aparici. Si voleu més informació sobre els dos exercicis que organitza l’IFIC enguany podeu visitar

http://atlas.physicsmasterclasses.org/es/wpath.htm
http://lhcb-public.web.cern.ch/lhcb-public/en/LHCboutreach/masterclasses/en/

Llista d'enllaços: