Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

La Universitat de València acull diverses activitats adreçades a l’estudiantat i professorat de batxillerat amb la col•laboració del personal docent de la Facultat de Fisioteràpia

  • 22 de novembre de 2016
Image de la noticia

El darrer dilluns 14 de novembre va començar la II edició del Taller «Aprèn a Cuidar l’Esquena», una activitat orientada a estudiants i estudiantes de batxillerat de la modalitat de Ciències de la Natura i la Salut. Aquest taller consta de 3 sessions teoricopràctiques de 4 hores cadascuna, les quals estan tenint lloc al llarg del mes de novembre a la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València. Aquest programa està dissenyat amb l’objectiu principal de sensibilitzar sobre la importància de tenir cura de l’esquena i el cos en el seu conjunt mitjançant la pràctica d’exercicis específics, al mateix temps que es promouen els estudis de la Facultat de Fisioteràpia.

Concretament, la 1a sessió «Coneixent la meua esquena» té com a finalitat donar a conèixer, de manera senzilla, l’anatomia de l’esquena, aprendre a reconèixer les principals estructures òssies i musculars i aprendre a  detectar les principals alteracions i desviacions. La 2a sessió «Millorant la meua postura»  s’imparteix amb l’objectiu  d’identificar els mals hàbits posturals i afavorir la higiene postural per a prevenir dolors i lesions musculoesquelètiques relacionades principalment amb l’esquena. Finalment, amb la 3a sessió «Exercitant la meua esquena», la qual té un caràcter més pràctic, es pretén que els participants adquirisquen, a través de diferents estratègies, eines per protegir l’esquena de possibles afectacions.

Així mateix, el darrer dissabte 19 de novembre, es va impartir també la II Jornada de Prevenció del Dolor d’Esquena a l’Aula, una modalitat de l’activitat anterior, però adreçada al professorat de secundària.  En aquest cas, a banda d’adquirir coneixements d’higiene postural i ergonomia, es tracta d’una sessió formativa enfocada a la protecció i millora de l’estat físic de l’esquena en el treball i en la vida diària, centrada en normes d’ergonomia específiques per a tenir en compte a l’aula.

Per últim, cal destacar que aquestes activitats de cooperació amb secundària han estat organitzades des del Departament de Fisioteràpia de la Universitat de València i amb la col·laboració de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat (Vicerectorat d'Estudis de Grau i Política Lingüística i Vicerectorat de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa).