Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

La Universitat de València lliura avui els premis de la XIII Olimpíada de Biologia i de la VII Olimpíada de Geologia

  • 29 d’abril de 2016
Imatge Microscopi

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XIII Olimpíada de Biologia i la VII Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel•lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta tretzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi han participat 253 estudiants de biologia de segon de batxillerat, de centres públics i privats.

L’examen és va realitzar el dia 19 de febrer, a les 16.30 hores, simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi han participat 473 estudiants.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són els següents:

Jorge Ferrando Barberá, del Col·legi Nuestra Sra. Del Pilar (Valencia); Isaac Giménez Escamilla, de l’IES Lluís Vives (València); Raúl Soler Moya, del CE Mas Camarena (Paterna); Mario Fernández Ballester,  de l’IES Lluís Vives (València); Iván Martí Lluch,  del Col·legi Nuestra Sra. Del Pilar (Valencia); Jorge Martínez de Lejarza Samper, del Col·legi Nuestra Sra. Del Pilar (Valencia); Claudia Soriano Nieto, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Ángel Ferrándiz Jiménez, de l’IES Enric Valor (Picanya); Antonio Soriano Revert, del Col·legi Pureza de María (Ontinyent); Jordi Herranz Martín, de l’IES Eduardo Merello (Port de Sagunt).

A més, Jorge Ferrando Barberá, Isaac Giménez Escamilla i Raúl Soler Moya han participat com a representants de la Comunitat Valenciana en la XI Olimpíada Nacional de Biologia, que ha tingut lloc a la Universitat de Vigo entre el 7 i el 10 d’abril de 2016.

Així mateix, s’ha celebrat a la Facultat de Biologia la setena edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi han presentat 110 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València.

L’examen es va realitzar el passat 29 de gener a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Geologia són els següents:

Carles Beamud Martínez, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Jara Montero Muñoz, de l’IES Pere d’Esplugues (La Pobla Llarga); Octavio Herranz Monge, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt)

A mès, els tres estudiants guanyadors de la Fase Local de València van participar en la VII Fase Nacional de l’Olimpíada de Geologia, que es va realitzar a Jaca entre el 8 i el 10 d’abril de 2016.

Jara Montero Muñoz, de l’IES Pere d’Esplugues (La Pobla Llarga), ha guanyat una medalla d’or en la VII edició de l’Olimpíada Espanyola de Geologia, i serà una de les representants d’Espanya en l’Olimpíada Internacional de Biologia que se celebrarà a  la ciutat de Mie (Japó) entre el 20 i el 27 d’agost.

Avui, divendres 29 d’abril, a les 17.30 hores, tindrà lloc a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València, l’acte de lliurament dels premis als guanyadors de la XIII Olimpíada de Biologia i de la VII Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedirà als guanyadors una beca que comprèn l’import de les taxes de la matrícula per a cursar qualsevol dels estudis oficials que s’imparteixen a la Universitat de València. Si l’estudiant o estudianta guanyador o guanyadora de l’Olimpíada ha obtingut la matrícula gratuïta per altres motius, el premi consistirà en una beca d’ajuda a l’estudi.

En l’acte de lliurament seran presents Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística; Javier Lluch, degà de la Facultat de Ciències Biològiques; José Pertusa, vicedegà d’Estudis de la Facultat; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia, i María José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada del rector per a la incorporació a la Universitat de València.

 

Més informació en www.uv.es/incorporaciouv

Llista d'enllaços: