Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

La Universitat de València lliura dijous els premis de la VII Olimpíada de Clàssiques i de la V Olimpíada de Valencià

  • 3 de maig de 2016
Image de la noticia

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la VII Olimpíada de Clàssiques i la V Olimpíada de Valencià amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les llengües clàssiques i del valencià entre els joves, premiar l'esforç i l'excel•lència acadèmica i servir de punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la Universitat.

En aquesta setena edició de l’Olimpíada de Clàssiques, hi han participat 114 estudiants de llatí i grec de segon de batxillerat, de centres públics i privats de les províncies d’Alacant, València i Castelló.

L’examen és va realitzar el dia 9 d’abril, a les 11.00 hores, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Clàssiques de València són els següents:

Pablo Giménez Mota, de l’IES Juan de Garay (València); Chantal Jáquez Medrano, de l’IES Els Evols (l’Alcúdia); Sofia Sevilla Da Silva, de l’IES Matilde Salvador (Castelló de la Plana); Victoria Pitarch Porcar, de l’IES Vicent Sos Baynat (Castelló de la Plana);  Sonia Domingo Muelas, de l’IES Enric Soler i Godes (Benifaió); Alba Rives Sánchez, de l’IES La Marxadella (Torrent).

Així mateix, s’ha celebrat a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació la cinquena edició de l’Olimpíada de Valencià. S’hi han presentat 162 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València i de Castelló.

L’examen es va realitzar el passat 9 d’abril, a les 10.00 hores, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Valencià són els següents:

Mario Mateo Cortés i Gala Navarro Martínez, de l’IES Molí del Sol (Mislata); Ignacio Bañón Calatayud i Fco. Javier Maravall López, del Col·legi Sagrat Cor – Esclaves (València), Donís Saiz Raimundo i Elvira Oliver Martínez, de l’IES La Vereda (La Pobla de Vallbona)

A més, els sis estudiants guanyadors de la Fase Local de València van participar en la Fase Final de l’Olimpíada de Valencià, que es va realitzar a la Universitat de València el dissabte 30 d’abril.

Elvira Oliver Martínez, de l’IES La Vereda (La Pobla de Vallbona) ha quedat segona classificada en la Fase Final de l’Olimpíada de Valencià de la Comunitat.

Dijous 5 de maig, a les 17.30 hores, tindrà lloc al Saló de Graus “Enric Valor” de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació del Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València, l’acte de lliurament dels premis als guanyadors de la VII Olimpíada de Clàssiques i de la V Olimpíada de Valencià. La Universitat de València concedirà als guanyadors una beca que comprèn l’import de les taxes de la matrícula per a cursar qualsevol dels estudis oficials que s’imparteixen a la Universitat de València. Si l’estudiant o estudianta guanyador o guanyadora de l’Olimpíada ha obtingut la matrícula gratuïta per altres motius, el premi consistirà en una beca d’ajuda a l’estudi.

En l’acte de lliurament seran presents Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa; Carles Padilla, degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; Ramon Rosselló, coordinador de l’Olimpíada de Valencià; Concha Ferragut, coordinadora de l’Olimpíada de Clàssiques, i María José Lorente, delegada del rector per a la incorporació a la Universitat de València.

 

Més informació en www.uv.es/incorporaciouv

 

Llista d'enllaços: