Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

.
.

La Universitat de València lliura el proper dijous 16 de juny els premis de la V edició dels concursos que conformen el programa «Menú Escolar»

  • 13 de juny de 2016
Image de la noticia

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la V edició dels 5 concursos que integren el programa «Menú Escolar» amb l’objectiu fonamental de promoure l’ús de les llengües estrangeres de forma creativa entre els joves i de servir de punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta cinquena edició dels concursos «Menú Escolar», hi han participat 43 estudiants de secundària i batxillerat, de centres públics i privats de les províncies de Castelló, València i Alacant. Així mateix, les llengües que podien utillitzar-se per presentar els treballs als diferents concursos han sigut l’anglès, l’alemany, l’italià, el francès i el portuguès.

 

Els concursos organitzats dins del programa «Menú Escolar» es descriuen a continuació:

- Concurs de fotografia «Una imatge, un idioma»: Retrat d’un idioma o d’una cultura amb una fotografia digital. En cada document final s’ha d’incloure el títol, la justificació de la imatge (breu descripció) i la fotografia.

- Concurs de còmic «Fins a l’infinit i més enllà»: Elaboració d’un còmic en què un superheroi o una superheroïna salven els idiomes de l’extinció final.

- Concurs de relat digital «E-Literatura: Conta-ho d’una altra manera»: Elaboració de relats digitals originals, de tema lliure i durada màxima de tres minuts, amb l’ajuda d’un programa informàtic. L’ús de la veu és obligatori.

- Concurs de micropoemes «Digues el que sents en 700 caràcters»: Redacció d’un poema de tema i rima lliures de 700 caràcters com a màxim.

- Concurs de microrelats «Tens un e-mail»: Redacció d’un microrelat de tema lliure de 1.500 caràcters com a màxim.

 

Els guanyadors i finalistes dels concursos «Menú Escolar» han sigut els següents:

- Concurs de fotografia «Una imatge, un idioma»: 1r premi Arnau Pardo Gallent; finalista Elena Aparicio Calero. Tots dos són estudiants del centre Gençana (Godella).

- Concurs de còmic «Fins a l’infinit i més enllà»: 1r premi Pablo Sempere Morant, de l’IES La Salle (Alcoi); finalistes M. José Avilés, Paula NeraBailén i Carla Medina, del Col. Santa Teresa de Jesús (El Vedat - Torrent).

- Concurs de relat digital «E-Literatura: Conta-ho d’una altra manera»: 1r premi Aroa Vivaracho Morales, de l’IES Consuelo Aranda (Alberic); finalistes Diego Aparicio,  Vicente Royo i Ángel Sospedra, del Col. Santa Teresa de Jesús (El Vedat - Torrent).

- Concurs de micropoemes «Digues el que sents en 700 caràcters»: 1r premi Ana Gil Ferrer, del Col. Los Naranjos (València); finalista Borja Picó Cortés, de l’IES La Salle (Alcoi).

- Concurs de microrelats «Tens un e-mail»: 1r premi Elsa Brischoux, de l’IES Consuelo Aranda (Alberic); finalistes Marina Chaves i Claudio Llario, de l’IES Parque Santa Ana (València)

 

Dijous 16 de juny, a les 18.00 hores, tindrà lloc a la sala de juntes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació del Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València l’acte de lliurament dels premis als guanyadors i finalistes d’aquesta edició.

 

En l’acte de lliurament seran presents Begonya Pozo, vicedegana de Cultura, Igualtat i Comunicació de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, i María José Lorente, delegada del rector per a la Incorporació a la Universitat de València.