Logo de la Universdad de Valencia Logo Delegación para la Incorporación a la Universidad Logo del portal

L’objecte d’aquest concurs és premiar treballs que tracten reptes derivats de situacions socials pròximes a l’alumnat de quart curs d’ESO, batxillerat o cicle de grau mitjà o superior de centres de secundària de la Comunitat Valenciana, vinculades a les matèries impartides en les titulacions de grau de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València (treball social, sociologia, relacions laborals i recursos humans i, sociologia i ciències polítiques i de l’administració pública).

Aproximar els alumnes participants als reptes a què es respon en les titulacions de grau de la Facultat de Ciències Socials (treball social, sociologia i relacions laborals i recursos humans, i sociologia i ciències polítiques i de l’administració pública). Aquests reptes poden ser, per exemple, la precarietat, la sostenibilitat ecològica, l’envelliment, la igualtat de gènere, les desigualtats i les discriminacions socials per raó ètnica, de gènere o d’orientació sexual, la diversitat funcional, l’habitatge, l’educació, les condicions laborals, els treballs dels joves, l’ús de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, els usos lingüístics, els hàbits esportius, de consum i d’oci o els nous models d’identitat de gènere, els models familiars o el govern i la governança, la democràcia i qualsevol altra d’interès social.

Fer visibles de forma pública qüestions socials concretes properes a la població a la qual servim com a universitat pública.

Fomentar entre l'alumnat l'interès pel coneixement de la societat i per la intervenció i la sensibilitat per a la transformació socials. Acostar les titulacions de grau de la Facultat de Ciències Socials a l’alumnat de secundària, afavorint que es puguen conèixer els continguts i perfils d’actuació professional.

En aquest enllaç podreu trobar les bases de la convocatòria actual

El concurs es ve desenvolupant durant nou edicions i hauran participat un centenar d'Instituts i Centres d'Educació Secundària, esmentem els guanyadors de les quatre últimes edicions:

- IES BERNAT DE SARRIÀ (Alacant) 
- IES ORRIOLS  (València) 
- IES BALEARS (València)
Resolució del premi
- COL·LEGI PARROQUIAL SANT ANTONI ABAT DE CANALS (València)
- CIPFP MISERICÓRDIA (València)
- IES MARXADELLA DE TORRENT (València)
Resolució del premi
- IES ANDREU SEMPERE D'ALCOI (Alacant)
- IES JUAN DE GARAY (València)
Resolució del Premi
- IES LES LLACUNES DE TORREVIEJA (Alacant)
Resolució del Premi

Resolució del Premi

- IES GONZALO ANAYA (Xirivella-València)

- IES JORDI DE SANT JORDI (València)

- IES JUAN DE GARAY (València)

El Jurat compost per part de l'equip decanal i un membre de cadascun dels graus que s'imparteixen en la Facultat, va decidir atorgar-li premi als següents treballs corresponents a les quatre últimes edicions del concurs:

- ¿Esclavitud eb el siglo XXI? IES Bernat de Sarrià
- Projecte TAPSD d'activitats de sensibilització i concienciació. IES Orriols
- Generació Futur@ IES Balears
- I després del Canals industrial...què?. Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals
- ¿Ábreme los ojos a mi dignidad, salud y binestar sexual!. CIPFP Misericòrdia
- TanGran. Asociación Intergeneracional. IES Marxadella
- Questiona't. Creación de un grup de hombres igualitarios en el Centro de Atención General de Masamagrell, CIPFP Misericòrdia
- La cultura valenciana en tiempos de pandemia. IES Andreu Sempere
- Impacto del uso de las redes sociales en el autoconcepto. IES Juan de Garay
- Análisis retrospectivo sobre la inserción laboral de titulados en el ciclo de grado medio: Técnico de Emergencias Sanitarias. IES Las Lagunas
- Comunicación y motivación en el aprendizaje. IES Juan de Garay

- La Pandemia Silenciosa. IES Gonzalo Anaya

- La despoblación en la Comunidad Valenciana. IES Juan de Garay

- Cartografia de Castellar L'Oliveral, IES Jordi de Sant Jordi