Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

.
.
.
.

Ones gravitatòries. Què són i com s'han detectat?

  • 18 d’abril de 2016
Imatge conferència Toni Font a la Fundació Cañada Blach

Conferències a la Fundació Cañada Blanch. Xarrada a càrrec de José Antonio Font Roda, professor del Departament d'Astronomia i Astrofísca, Lloc: Seu de la Fundació Cañada Blanch , C/Jorge Juan 4, a València. Dia: dimecres 20 d'abril de 2016. Hora:19:00.

RESUM:

El passat 14 de Setembre de 2015, l'observatori d'ones gravitatòries per Interferometria Laser LIGO (per les seves sigles en anglès) va realitzar la primera detecció directa d'una ona gravitatòria, GW150914. Després de setmanes d'anàlisis, la confirmació oficial de la detecció es va anunciar el passat 11 de febrer de 2016.detecció ones gravitatòries

Aquest anunci constitueix l'inici d'una nova astronomia, l'astronomia de radiació gravitatòria. En aquesta conferència explicarem què són les ones gravitatòries i com es produeixen. A més,coneixerem com esforços teòrics i experimentals sense precedents en el camp de la gravitació han fet finalment possible la detecció directa de la radiació gravitatòria, completant-se així, en el centenari de la formulació de la teoria de la relativitat general, el monumental llegat intel·lectual d'Einstein.

Imatges: