Logo de la Universitat de València Logo Departament de Comercialització i Investigació de Mercats Logo del portal

.
.
.
.

Manuel Cuadrado premiat per l'associació d'empreses d'arts escèniques del país valencià (AVETID)

  • 24 de novembre de 2016
Image de la noticia

Manuel Cuadrado, professor del departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València ha estat distingit amb el Premi Estimat que lliura l'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID).

La seva intensa activitat investigadora en l'àmbit de la cultura des de la disciplina de màrqueting i la seva estreta col·laboració amb el sector de les arts escèniques en aquesta comunitat han estat les principals raons per a la concessió d'aquest galaradón. Amb aquests premis AVETID pretén reconèixer la tasca que professionals i entitats exerceixen en pro de les arts escèniques, premiant i reconeixent l'esforç d'aquells que treballen per mantenir l'escena valenciana amb dignitat, amb il·lusió i en definitiva viva.
Entre els premiats es troben entitats vinculades al món de l'escena i altres que de manera indirecta repercuteixen en el sector, en la cultura, en el públic i en la població en general. D'aquesta forma els guardons en aquesta ocasió van dirigits a premiar tasques socials com Payasospital, que porta el riure a nens i nenes hospitalitzats o AISGE per la tasca d'assistència a intèrprets que realitza; també a entitats i empreses per la promoció en festivals com la Mostra de Pallassos de Xirivella o revistes com Artez; al grup de teatre Assaig de la universitat de València, pel seu treball d'investigació i formació en els seus 25 anys d'història; així com a associacions del món de la cultura popular valenciana, com la Falla Na Jordana que manté una forta vinculació amb el sector escènic i la cultura en general.

A més i en relació a grans professionals del sector escènic valencià, que han dedicat tota la seva vida a l'arts escèniques s'ha premiat a Francesc Sanguino un dels dramaturgs referents de la creació valenciana i actual director del Teatre Principal d'Alacant ia les veteranes companyies Ananda dansa i La Dependent, que rebran el AVETID d'Or. Referents professionals de la dansa i del teatre valencians que posen en valor el gran potencial escènic de la nostra comunitat. L'Associació també reconeix l'extensa i brillant trajectòria professional com a actor d'Antonio Valero, atorgant-li el premi AVETID d'Honor 2016 al comptar a en el seu haver amb més d'una trentena de pel·lícules i per portar tres dècades sobre els escenaris.

Finalment, el Premi Estimat, un guardó que l'associació lliurava a aquella persona o institució que més destaca per la seva estima desinteressada cap al món del teatre i el circ valencià, ha estat concedit a Manuel Cuadrado. Aquest professor universitari serà la persona que en aquesta ocasió rebi l'estima de AVETID, pel suport i col·laboració desinteressada que ofereix i exerceix cap al nostre col·lectiu.
L'acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc el dilluns 28 de novembre, estarà dirigit per Julio Martí, presentat per Alfred Picó, Juanfran Sáez i Carmen Juan, comptarà amb la col·laboració de petites accions teatralitzades de les companyies PTV- Clowns, Carles castell entre d'altres, a més de l'actuació musical de Pepa Blasco.