Logo de la Universitat de València Logo Departament de Direcció d'Empreses Logo del portal

.
.
.
.

PLA ESTRATÈGIC DE PROMOCIÓ EXTERIOR 2017-2019, PER A POTENCIAR LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LES EMPRESES VALENCIANES

  • 20 de juliol de 2017
Image de la noticia
Més informació

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafael Climent, ha presentat el Pla Estratègic de Promoció Exterior 2017-2019, per a potenciar la internacionalització de les empreses valencianes. En el desenvolupament del pla han participat els professors José Pla i Cristina Villar del Departament de Direcció d'Empreses Juan José Renau Piqueras.

l nou pla s'ha dissenyat a partir d'una anàlisi del funcionament del pla 2014-2016, elaborat per l'anterior Consell. Per a açò, el IVACE i la UV han realitzat un extens estudi de camp, a través de qüestionari en el qual han participat 121 empreses. L'anàlisi ha localitzat els obstacles per a la internacionalització amb el qual es troben les empreses i les polítiques d'internacionalització més valorades dutes a terme pel IVACE.

El pla dissenyat apunta tres propostes estratègiques:

·Programa d'Informació Especialitzada: posa a l'abast de les empreses nous serveis d'informació amb l'objectiu de reduir les barreres provocades pel desconeixement del país de destinació i fomentar la cooperació entre elles.

·Programa de Serveis Comercials d'Alt Valor Afegit, amb la finalitat d'oferir serveis comercials avançats i promoció d'ajudes des del país d'origen. Aquest programa es focalitzarà en l'accés a clients multinacionals i en les ajudes per a la digitalització comercial.

·Programa de Suport en Destinació que cercarà la consolidació de grans projectes en l'exterior que facen un efecte tractor en empreses de menor grandària. Es contemplen ajudes per a compartir magatzems, lloguer d'oficines o serveis logístics; i, així mateix, ajudes per a la potenciació de les marques en l'estranger.

Els autors del Pla han apel·lat a la col·laboració entre diferents entitats per a dur-los a terme, tals com l'Institut Valencià de Finances (IVF), universitats i consultories.

Parraha indicat que les primeres accions plantejades es començaran a activar després de l'estiu. Prompte es podrà consultar el Pla Estratègic amb detall en la web del IVACE.

http://www.ivace.es/