Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Catalana Logo del portal

.
.
.
.

Els 30 anys de ‘Caplletra’ a la Fira del Llibre de València

  • 18 d’abril de 2016
Image de la noticia

Caplletra. Revista Internacional de Filologia, la publicació de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, editada conjuntament amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat, commemora aquest any els seus 30 anys d’existència amb un acte que tindrà lloc el dimecres 27 d’abril, a les 19.30 h, a la sala Museu 1 de la Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers.

Aquesta activitat comptarà amb les intervencions de Joan Rafael Ramos, director de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; Antoni Ferrando, director de Caplletra (1986-2001); Francesc Pérez i Moragón,  editor i secretari de redacció (1994-2014); Josep Miquel Manzanaro, editor i secretari de redacció actual, i Maria Josep Marín, directora actual de la revista.

Des que va ser publicada per primera vegada l’any 1986, la revista ha aparegut ininterrompudament cada any a la primavera i a la tardor. En total, el balanç és ben positiu: 60 números publicats, centenars d’articles miscel·lanis, monogràfics, ressenyes, amb aportacions ben diverses i valuoses d’autors de gran prestigi i renom dins del món de la filologia.

Enguany, tot coincidint amb el trentè aniversari, Caplletra ha completat la seua digitalització i transformació en una revista d’accés obert, lliure i gratuït per als usuaris, mitjançant la pàgina web www.revistacaplletra.com, la plataforma OJS de la Universitat de València de revistes científiques i la seua inclusió en plataformes, catàlegs de referència i bases de dades científiques i multidisciplinars.

La revista, fundada i dirigida inicialment per Antoni Ferrando (1986-2001), ha estat dirigida successivament per Rafael Alemany (2001-2003), Joan Ponsoda (2003-2004), Vicent Simbor (2004-2010), Maria Josep Cuenca (2010-2012) i Maria Josep Marín (2012-), que han anat adaptant-la a les exigències de les revistes de màxima qualificació acadèmica. Actualment Caplletra ha esdevingut un instrument de difusió fonamental en la investigació sobre llengua i literatura en l’àmbit català i internacional, i és, sens dubte, un referent obligat en els estudis sobre filologia catalana.   


Abril de 2016

Llista d'enllaços: