Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Catalana Logo del portal

.
.
.
.

Conferència 27 d'abril professor Josep Anton Fernàndez

  • 20 d’abril de 2016
Image de la noticia

El dia 27 d'abril , a les 17 h., a la Sala de Graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, tindrà lloc la conferència "Ensenyar català a l'exterior, una aventura i una oportunitat: La Xarxa Universitària d'Estudis Catalans a l'Exterior", que impartira el professor de la UOC Josep Anton Fernàndez Montolí.

Josep-Anton Fernàndez (Barcelona, 1963) és doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.
  
Des de 2007 és professor d'Estudis Catalans als Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC. Fins al 2006 va ser professor titular (Senior Lecturer) de llengua i literatures catalanes a Queen Mary, University of London, on va fundar i dirigir el Centre for Catalan Studies. És especialista en literatura i cultura catalanes del segle XX i en estudis de gènere i sexualitat. Ha publicat els llibres El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008) i Another Country: Sexuality and National Identity in Catalan Gay Fiction (2000); és editor del volum El gai saber: Introducció als estudis gais i lèsbics (2000) i co-editor (amb Adrià Chavarria) de Calçasses, gallines i maricons: Homes contra la masculinitat hegemònica (2004).