Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Catalana Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CONSTAN NAVA, ANTONIO

CONSTAN NAVA, ANTONIO

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Coordinador/a Curs

Departament de Filologia Catalana Despatx 24 Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Av. Blasco Ibañez, 32, 46010 València

83798

antonio.constan@uv.es

Biografia
 

Antonio Constán-Nava és llicenciat en Filologia Àrab per la Universitat d'Alacant (2006) i Doctor amb Esment Internacional en Estudis Àrabs i Islàmics per la Universitat d'Alacant (2014), amb la Tesi Doctoral Edició diplomàtica, traducció i estudi de l'obra Niṣāb al-ajbār wa-taḏkirat al-ajyār de Ibn al-Ṣabbāḥ (s. IX H./ XV e.C.).

Des de 2019, és Professor Contractat Doctor adscrit al Departament de Filologia Catalana en l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics. Ha sigut professor contractat en la Universitat de Gabes (Tunísia, 2012-2014) i en la Universitat de La Manouba (Tunísia, 2014-2015), en els departaments de Filologia Hispànica. Posteriorment, ja a Espanya, ha sigut Professor Associat de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d'Alacant (2015-2017) i Professor Ajudant Doctor en la mateixa àrea de la Universitat de Sevilla (2017-2019).

Les seues línies de treball i investigació se centren, d'una banda, en la Història i llengua àrab de al-Andalus i les seues minories (mudèjars i moriscos), així com l'estudi de la literatura andalusina. D'altra banda, en la gestió de la diversitat cultural, estant acreditat com a Mediador Intercultural per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

És director del Grup d'Investigació en Estudis Àrabs i Islàmics en l'Era Digital (GIEAIED) GIUV2021-505.

Participa com a membre en l'equip de treball en el projecte d'investigació:

  • Toponímia de l'arc mediterrani (Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Múrcia, Conca i Albacete) (PID2020-114216RB-C65), que forma part del projecte coordinat Toponomasticon Hispaniae (https://toponhisp.org/ast/toponimia-de-larc-mediterrani).

Es membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (des de 2022) i del Grup  d'Investigació HUM 931 Patrimoni andalusí: cultura, documents i paisatges de la Junta d'Andalusia (des de 2018).

Ha participat com a membre equipe de treball en els projectes: 

  • FFI2014-58636-P Autobiografia i cartografia com a projecció de la identitat en l'islam clàssic (2015-2018)
  • PGC2018-097011-B-I00 Biografies marginals: violència, sexe, gènere i identitat. Edició i anàlisi de fonts documentals i valencianes de l'època foral (https://biografiesmarginals.com/)
  • AICO2021/099 Als marges de la història: Violència de gènere i identitats: edición i estudi de documentación valenciana per a la const rucción de biografies marginals (segles XVI-XVII) https://www.alsmarges.com/)

Quant a projectes d'innovació docent, és membre de:

  • Grup Consolidat d'Innovació Docent Literatura i Cultura Catalana Antiga (LiCCA) de la Universidad de Valencia, GCID23_2591317

Y ha participat:

  • Docencia emocional con ECO en el marco de los ODS, del IV Plan Propio de Docencia de la Universidad de Sevilla (https://docenciaeco.edu.eu.org/)
  • Xarxa d’innovació LICAiNT Literatura Catalana Antiga i Narrativa Transmèdia de la Universidad de Valencia (CONSOLIDA-PID, UV-SFPIE_PID-1642327) (2021-2022)
  • El método ECO: innovación resonante desde lo emocional en el marco de los ODS (2021-2022), del III Plan Propio de Docencia de la Universidad de Sevilla
  • El reto en la educación superior: aprendizaje con ECO (2019-2020), del III Plan Propio de Docencia de la Universidad de Sevilla

És autor dels llibres Kitāb Niṣāb al-ajbār wa-taḏkirat al-ajyār/Libro del Origen de los sucesos y recuerdo de los virtuosos (Madrid: CSIC, 2021), Proyección Islámica e identidad multilingüe. La aljama morisca de Llombai (Valencia, s. XVI) (Hèlsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 2018) i Los vasallos moriscos del marquesado de Llombai en época de don Juan de Borja y san Francisco de Borja: entre 1533 y 1539 (València: Institut Alfons el Magnanim, 2012). Així com de diferents articles i contribucions en capítols de llibre (Anaquel de Estudios Árabes, eHumanista/IVITRA, Mirabilia Med/Trans, Afers…).

 

 

KACIMI -, MOURAD

KACIMI -, MOURAD

PDI-Ajudant Doctor/A

Departamento de Filología Catalana, Despacho 27, Facultad de Filología, Traducción y Comunicación, Av. Blasco Ibañez 32 46010 Valencia

83860

mourad.kacimi@uv.es

Biografia
 

És professor en l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics, amb un perfil ampli tant en la docència com la investigació. Compta amb una formació especialitzada en Estudis Àrabs i Islàmics. La seua formació li capacita per a investigar en diferents camps d'investigació de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics. En particular, sobre temes relacionats amb el pensament islàmic, ciència i tradicions culturals àrab-islàmiques, història medieval àrab-islàmica, historiografia, literatura àrab medieval i contemporània, dret islàmic i institucions, i el sistema econòmic islàmic.

L'experiència laboral consta a exercir l'activitat de mediador intercultural, i professor de literatura i llengua àrab.