Logo de la Universitat de València Logo Departament de Física de la Terra i Termodinàmica Logo del portal

.
.

La Universitat de València, la novena millor del món en el camp de la teledetecció, segons el rànquing CWUR

  • 11 d’abril de 2017
Image de la noticia

La Universitat de València se situa entre les deu millors universitats del món en Química Inorgànica i Nuclear, Ciències de la Imatge i Tecnologia Fotogràfica, Física de Partícules, Teledetecció, i Biologia Reproductiva, segons el rànquing que ha elaborat el Center for World University Rankings. A més, la de València és la institució d’ensenyament superior espanyola amb major nombre de matèries entre els deu primers llocs de la classificació.

El rànquing CWUR 2017 Subjects classifica les universitats en 227 categories temàtiques de ciències i ciències socials, i es basa en el nombre d’articles d’investigació en revistes de primer nivell internacional. Les dades s’obtenen de Clarivate Analytics (abans Propietat Intel·lectual i Ciència de Thomson Reuters), el qual elabora la llista anual Higly Cited Researchers, amb el nom dels investigadors més citats del món. 

La Universitat de València, segons el rànquing, és segona en Química Inorgànica i Nuclear, només superada per la Universitat de Nanjing; quarta en Biologia Reproductiva, en un llistat que encapçala la Universitat de Harvard; ocupa el lloc huité en Ciències de la Imatge i Tecnologia Fotogràfica i en Física de Partícules; i és novena en Teledetecció. 
El fet de tindre cinc matèries en els deu primers llocs col·loca la institució acadèmica valenciana entre les 100 millors universitats del món. 

A més, la de València és la institució d’ensenyament superior espanyola amb major nombre de matèries entre els deu primers llocs del rànquing elaborat pel Center for World University Rankings, amb seu central a l’Aràbia Saudita. Les altres universitats espanyoles que apareixen a aquest rànquing són la Universitat de Barcelona (amb 4 matèries entre els deu primers llocs) i la Politècnica de Catalunya i la Autònoma de Barcelona (amb 3 i 2 matèries al ‘top ten’ del CWUR, respectivament). Amb una matèria entre les deu primeres posicions del rànquing consten la Universidad Carlos III de Madrid, i les universitats de Granada, Castella la Manxa i Navarra. 

Aquest any 2017 és el primer en què la classificació CWUR s’ha elaborat per matèries. 

Es pot consultar el rànquing en l'enllaç:

ttp://cwur.org/2017/subjects.php