Logo de la Universitat de València Logo Departament de Geografia Logo del portal

Jornades "Planificació i desenrotllament territorial en les àrees metropolitanes. Opcions per a l'Àrea Metropolitana de València"

  • 4 de juliol de 2016
Jornades

El divendres 1 de juliol s'han tancat, en La Sala d'Actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història, les jornades titulades 'Planificació i desenrotllament territorial en les àrees metropolitanes. Opcions per a l'Àrea Metropolitana de València" i que han sigut organitzades per la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana que dirigix el professor del Departament de Geografia Dr. Joaquín Farinós Dasí, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica regional.

Al llarg de les mateixes s'han explorat, per part d'especialistes d'esta Universitat de València i d'experts nacionals i europeus, de l'àmbit acadèmic i de la presa de decisions, les distintes problemàtiques de planificació i gestió a què s'enfronten estos espais metropolitans.

Han servit d'espai de reflexió i punt de trobada entre acadèmia, administració i societat civil, i han culminat amb la presentació oficial del Document d'Inici del Pla d'Acció Territorial Metropolinano de València. La seua presentació, en clara mostra de la voluntat per desenrotllar els necessaris instruments d'ordenació del territori que cobrisquen el territori valencià de l'actual govern de la Generalitat, ha anat a càrrec de la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració Territorial, Sra. María José Salvador Rubert, que ha estat acompanyada en l'acte pel Secretari Autonòmic i professor de la casa, el Dr. Josep Vicent Boira i Maiques, i pel director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge D. José Luis Ferrando Calataiud.

El Rector Magnífic de la Universitat de València, D. Esteban Morcillo Sánchez, acompanyat per la pròpia Consellera, ha clausurat oficialment les jornades.