Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

La Universitat de València acull el Programa de Dret Europeu per a Estudiantat de Postgrau

  • 6 de juny de 2017

La Facultat de Dret de la Universitat de València acull fins divendres la sisena edició del 'Programme in European Law for Postgraduates' (PEPP), una trobada per a l’estudiantat de doctorat de diferents universitats europees que investiga en dret privat europeu. En el programa, inaugurat aquest dilluns pel vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat, Guillermo Palao, s’hi inclouen conferències i visites professionals i s’hi presenta un cas treballat al llarg del curs.


 

El Programa de Dret Europeu s’adreça a estudiants i estudiantes d’àrees de coneixement com el Dret Corporatiu, el Dret Internacional Privat, el Dret Laboral i el Dret de la Competència. En aquesta sisena edició s’han realitzat tallers temàtics estructurats, conferències i seminaris en cadascuna de les universitats participants.

El PEPP s’estructura en plans d’acció amb un conjunt d’activitats al llarg d’una setmana a quatre de les institucions participants cada curs, les quals roten anualment per permetre l’alumnat viatjar i conèixer diferents ambients educatius i legals. Un d’aquests plans es desenvolupa aquesta setmana a la Universitat de València i inclou des de classes i conferències acadèmiques fins al contacte amb despatxos d’advocats de prestigi que ofereixen una perspectiva pràctica als problemes tractats durant el curs.

El programa, a més, ofereix beques a doctorands de les universitats participants. L’objectiu és transmetre a l’estudiantat un millor enteniment de les diferències entre les diferents perspectives jurídiques existents en les jurisdiccions i tradicions legals europees, desenvolupar habilitats i tècniques d’investigació i ampliar el coneixement dels mètodes de dret comparat i dret europeu, així com també ajudar l’estudiantat a construir una xarxa de treball i de contactes entre joves investigadors.

Actualment, formen part del programa les universitats de Münster (Alemanya), Cambridge (Regne Unit), Bucerius Law School (Alemanya), Silèsia a Katowice (Polònia), Breslau (Polònia), Gènova (Itàlia) i la Catòlica de Lovaina (Bèlgica), així com la Universitat de València. La primera edició del programa es va dur a terme en el curs 2010/2011 i la van organitzar diferents institucions educatives de primer nivell a Europa i al món: la Universitat d’Hamburg, la Universitat de Cambridge, Bucerius Law School, la Universitat de València i la Universitat de Silèsia a Katowice.

 

Més informació del Programme of European Private Law for Postgraduates:

http://www.pepp-home.eu/

Peu de foto:

Estudiants participants en l’acte de benvinguda del Programa de Dret Europeu per a estudiantat de postgraduat, amb el vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat, Guillermo Palao.