University of Valencia logo Logo Department of Earth Physics and Thermodynamics Logo del portal

.
.

La viscoelasticitat dels materials i les aplicacions en la indústria, eixos del congrés en reologia IBEREO 2017

  • September 6th, 2017
Image de la noticia

Sota el lema ‘The multidisciplinary science of Rheology. Towards a healthy and sustainable development’, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València ADEIT acull entre el 6 al 8 de setembre el congrés internacional sobre reologia IBEREO 2017. Aquesta trobada abordarà com, hui en dia, la reologia –que estudia com flueixen i es deformen els materials– és «indispensable» en la indústria, tant en la gestió de qualitat, com en el processament en la fàbrica i en la formulació de nous productes, ja que és necessari conèixer com es comporten i com es pot modificar la seua consistència.

Així ho explica María Jesús Hernández, professora de Física de la Universitat de València i organitzadora d'aquesta edició d’IBEREO a València juntament amb Teresa Sanz i Ana Salvador, investigadores de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments del CSIC, en nom del Grup Español de Reologia (GER) de les Reials Societats Espanyoles de Física i de Química (RSEF i RSEQ).

Com explica Mª Jesús Hernández, a més de visualitzar i promocionar des de València les aplicacions de la reologia en la indústria alimentària i farmacèutica –àrees en la qual les organitzadores tenen la seua ràdio d'actuació principal-, durant el congrés també s'abordarà el tractament de l'elasticitat, viscositat, textura i consistència de diferents materials i com es poden aplicar aquests en el desenvolupament de nous productes. 

Reologia en el tractament de la disfàgia
Entre les ponències que nodriran aquesta trobada destaca la conferència inaugural a càrrec de Críspulo Gallegos, director de R+D de ‘Complex Formulations’ of Fresenius Kabi Deutschland GmbH (Alemanya), que abordarà com l’estudi del comportament reològic dels aliments en la boca pot ajudar en el tractament de la disfàgia, una alteració de la deglució (produïda per envelliment, malalties neuronals o càncer de gola) que en el nostre país afecta a un milió de persones.