Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Imatge d'arxiu Fira del Llibre
51 Fira del Llibre de València

La UV presenta 25 novetats editorials. La institució ocupa les casetes 29 i 30, en la ubicació tradicional de la Fira, als Jardins de Vivers.

 

La Universitat presenta 25 novetats en la 51 Fira del Llibre de València, que comença el 20 d’abril, i finalitza diumenge 1 de maig. La institució ocupa les casetes 29 i 30, en la ubicació tradicional de la Fira, als Jardins de Vivers. A més de les 25 novetats, es podran trobar coedicions i diferents obres i revistes de centres i departaments.

En les casetes de la Universitat es troba també el fons editorial de les universitats de la Xarxa Vives d'Universitats, així com d’una selecció de les novetats universitàries presents a La Llibreria de la Universitat.

Dimecres 20, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, es presenten les novetats del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial: ‘Esport tradicional valencià i territori. Catàleg de l’exposició itinerant’, coordinat per Víctor Agulló Calatayud; ‘La pilota valenciana. Pràctica, ciència i codi’, de Víctor Agulló Calatayud, Gregorio González Alcaide, Javier Gómez Ferri; ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Ribera del Xúquer’, d’autors diversos; ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Safor, la Vall d’Albaida i l’Alt Túria valencià’, d’autors diversos; i ‘Aportacions entorn del desenvolupament territorial i social valencià’, coordinat per Virginia Pardo. Hi intervindran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Víctor Agulló, professor de Sociologia i Antropologia Social; Antonio Ledo, professor d’Història Antiga i Cultura Escrita; i Pau Rausell, professor d’Economia Aplicada.

Dijous 21, a les 19:30, a la Sala Museu 1, es presenten les novetats de ‘Feminisme’: ‘Desafíos de la mirada. Feminismo y cine de mujeres en España’, de Silvia Guillamón; ‘Trayectorias del deseo. Literatura, psicoanálisis, feminismo’, de Silvia Tubert; ‘De la garçonne a la pin-up. Mujeres y hombres en el siglo XX’ de Mercedes Expósito; i ‘Constance de Salm y la modernidad de su discurso feminista. Epístolas y otros escritos (1767-1845)’, d’Ángela Magdalena Romera. Hi intervindran Giulia Colaizzi, directora de la col·lecció Quaderns Feministes; Isabel Morant, exdirectora de la col·lecció Feminismos; Ángela Magdalena Romera, autora; i Maite Simon, editora de PUV

Divendres 22, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 2, es presenten les novetats d’Història: ‘Valencianos en revolución. 1808-1821’, editat per Manuel Chust; ‘La mort del duc de Calàbria. Interessos i tensions nobiliàries a l’epistolari Granvela (1539-1561)’, de Júlia Benavent i Joan Iborra; ‘La formación de los sistemas políticos. Europa (1300-1500)’, de John Watts; i ‘Las sombras de la Transición. El relato crítico de los corresponsales extranjeros (1975-1978)’, editat per Jaume Guillamet. Hi intervindran Vicent Baydal, traductor; Júlia Benavent i Joan Iborra, autors; Jaume Guillamet, editor; Pilar Hernando, autora; i Vicent Olmos, editor de PUV.

Dilluns 25, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 2, acte commemoratiu dels 40 anys de la revista Saó, i presentació de ‘La revista Saó (1976-1987). Cristians i esquerrans nacionalistes’, de Francesc Martínez. Hi intervindran Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme; Vicent Boscà, director de Saó; i Francesc Martínez, periodista, professor de Periodisme i autor.

Dimecres 27, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, acte commemoratiu dels 30 anys de la revista Caplletra. Hi intervindran Joan Rafael Ramos, director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; Antoni Ferrando, director de Caplletra (1986-2001); Francesc Pérez i Moragón, editor i secretari de redacció (1994-2014); i Maria Josep Marín, directora de la revista; Josep Miquel Manzanaro, editor i secretari de redacció.

Dijous 28, a les 18 hores, a la Sala Museu 1, acte ‘Les dones lligen i escriuen’. Amb la presentació de ‘Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección’, d’Ana de Miguel. Hi intervindran Ana de Miguel, autora; Julia Sevilla, professora honoraria de la Universitat; i Carmen Alborch, senadora i escriptora.

Dijous 28, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, presentació de les novetats de Literatura: ‘Paraules invictes. Cinc estudis de poesia catalana del segle XX’, de Ferran Carbó; ‘Mai no és tard. (Vinyoliana)’, de Josep Piera; ‘La censura de la palabra. Estudio de pragmática y análisis del discurso’, de José Portolés; i la revista ‘Caràcters’. Hi intervindran Ferran Carbó, autor; Josep Piera, autor; José Portolés; autor; Begonya Pozo, directora de la revista Caràcters; i Gustau Muñoz, editor de PUV.

Divendres 29, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, presentació Institucional: ‘Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII)’, editat per Enric Guinot i Manuel Ardit; ‘Desiertos. Clases, distribución y ocupación humana’, de Manuel Julivert; ‘Premsa valencianista. Repressió, resistència cultural i represa democràtica (1958-1987)’, de Francesc Martínez; i ‘Joan B. Binimelis, Vicenç Mut i els mapes murals de Mallorca (segles XVII-XVIII)’, de Vicenç M. Rosselló i Werner-Francisco Bär. Hi intervindran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Enric Guinot, editor i codirector de la col·lecció ‘Fonts Històriques Valencianes’, Manuel Julivert, autor; Francesc Martínez, autor; i Vicenç M. Rosselló, autor.

Diumenge 1 de maig, a les 11 hores, a la Sala Museu 1, presentació de les novetats de Divulgació Científica: ‘Creadors de futur: ciència per a millorar el món’, de Pedro Gómez; i ‘Repensar el cerebro. Secretos de la Neurociencia / Descobrint el cervell’, d’Antonio Rial. Hi intervindran: Pedro Gómez, autor; Antonio Rial, autor; i Fernando Sapiña, director de les col·leccions Sense Fronteres / Sin Fronteras.

 

Període de l'esdevenimentDe 20 d’abril de 2016 a 1 de maig de 2016. Tots els dies de 10:00 a 22:00.

 
 
Lloc de realització

Jardins dels Vivers. València

 
Organitza

Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

La Llibreria i Publicacions de la Universitat de València..

 

Contacta cultura@uv.es