Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

El catedràtic José Luis Monzón, nou president de la Comissió Científica de CIRIEC-Espanya

  • 15 de maig de 2015
José Luis Monzón

Recentment ha sigut premiat amb la Medalla Càtedra José Barea, d’Estudis Econòmics i Financers, que atorguen la Universitat CEU San Pablo i l'Institut d'Estudis Fiscals (IEF).

José Luis Monzón Campos, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València, ha sigut nomenat nou president de la Comissió Científica de CIRIEC-Espanya (Centre internacional de Recerca i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa), amb seu en la pròpia Universitat. Monzón substitueix en aquest càrrec el professor José Barea, mort al setembre de l’any passat.

José Luis Monzón va dedicar les primeres paraules després del seu nomenament a recordar la figura del professor Barea, ratificant la seua disposició a treballar intensament en aquesta tasca i en qualsevol altra vinculada als estudis i projectes del CIRIEC-Espanya.

La intenció del nou president és que aquesta comissió siga un òrgan de caràcter participatiu, la finalitat del qual serà promoure recerques en els camps d’actuació científica del CIRIEC, per als quals conformarà grups d'experts.

El professor José Luis Monzón és posseïdor d’una àmplia i reconeguda trajectòria investigadora i docent en economia social. Ha sigut president del CIRIEC-Internacional i de la seua Comissió Científica per a l’Economia Social i Cooperativa. És director de ‘CIRIEC-España, Revista de Economía Pública, Social y Cooperativa’ i membre dels consells de redacció de diverses revistes científiques espanyoles i estrangeres. És director també de l’Observatorio Español de la Economía Social.

José Luis Monzón ha dirigit diversos projectes de recerca, espanyols i internacionals, en matèria d'economia social, tercer sector d’acció social, formació professional, comprat de treball, havent col·laborat com a expert amb la Comissió Europea i amb el Comitè Econòmic i Social Europeu. És autor de nombrosos articles i llibres d’economia social. Destaca entre els més recents l'informe sobre ‘La Economía Social en la Unión Europea’ (codirigit amb el també professor de la Universitat de València Rafael Chaves, i l'última actualització de la qual es va realitzar l'any 2012) i el ‘Manual de la Comisión Europea para la elaboración de las cuentas satélite de las empresas de economía social’ (codirigit amb el professor Barea).

CIRIEC

El CIRIEC és una organització científica internacional no governamental, els objectius de la qual són promoure la cerca d'informació, la recerca científica i la difusió de treballs sobre els sectors i activitats que tenen per principal finalitat la de servir a l'interès general: l'acció dels poders públics en matèria econòmica; les empreses públiques i les entitats d'Economia Social com les cooperatives, societats laborals, mutualitats, centres especials d'ocupació i altres empreses socials, fundacions i associacions.
CIRIEC-Espanya es va constituir com a associació l'any 1986, i és membre de ple dret de CIRIEC-Internacional, creat en 1947 i amb seu en la Universitat de Lieja (Bèlgica). La seu de CIRIEC-Espanya es troba en la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

La recerca i la difusió dels resultats científics, i també d'informació periodística sobre l'economia pública, social i cooperativa constitueixen els pilars d'actuació de CIRIEC-Espanya. Són nombrosos els estudis i informes que des de 1986 han sigut realitzats pel CIRIEC, sent tots ells referents en la recerca de l'economia social a Espanya, Europa i Llatinoamèrica.

Tota aquesta activitat s'ha plasmat en diferents suports de publicació, com els quasi mig centenar de llibres monogràfics, una sèrie de 28 quaderns de treball, i les revistes científiques ‘CIRIEC-España, revista de economía pública, social y cooperativa’ y ‘CIRIEC-España, revista jurídica de economía social y cooperativa’, les dues qualificades com a excel·lents per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT).