Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Exposició “Més Europa, més futur”, en la Facultat d’Economia

  • 11 de setembre de 2017
Image de la noticia

Els 14 cartells inclosos en la mostra romandran en el hall de la Facultat d’Economia de València fins al pròxim 30 de setembre. L'exposició combina disseny i dades per a mostrar els avantatges de la UE.

Es tracta d'un projecte de visualització de dades que pretén, a partir del tractament rigorós de dades estadístiques, mostrar d'una forma comprensible al conjunt de la societat, però amb especial atenció a les generacions més joves, alguns dels beneficis que aporta el projecte de la Unió Europea als seus ciutadans.

Cadascuna de les 14 imatges incloses en l'exposició combina el disseny amb missatges clars i concisos d'algunes de les contribucions més destacades de la Unió Europea per a la millora socioeconòmica del nostre país. A més, tots els cartells, que han sigut dissenyats per l'empresa valenciana Dataly, disposen d'un codi QR que permet accedir a més informació estadística sobre els temes analitzats, tals com, educació, ocupació, PIB, infraestructures, medi ambient, seguretat, etc.

Més enllà de les xifres, l'exposició també posa l'accent en les transformacions socials que ha experimentat el nostre país gràcies a la seua integració en la Unió Europea. Recordar en quina situació es trobava Espanya l'any 1986 suposa un exercici de reflexió que ajuda a entendre els avanços aconseguits, especialment als més joves, que no tenen una referència vital pròpia sobre aquells anys.

Aquesta activitat ha sigut cofinançada per la Secretària d'Estat per a la Unió Europea del Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació en el marc d'una convocatòria d'ajudes per a promoure accions de comunicació i activitats divulgatives sobre assumptes relacionats amb la Unió Europea.

Amb aqueix mateix objectiu, la Facultat d’Economia celebrarà, el pròxim 26 de setembre, la taula redona “Més Europa, beneficis de la pertinença a la UE”, en la qual participaran Joan Calabuig, delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana; el professor d'Economia Aplicada de la Facultat d’Economia Manuel Sanchis; l'investigador del Ivie Javier Quesada; Cecilio Tamarit, responsable del Centre de Documentació Europea de la FGUV; i el degà de la Facultat, José Manuel Pastor. La xarrada tindrà lloc en la Sala Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia, a les 12.30 h.