Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

La Facultat d’Economia de la Universitat de València celebra el II Fòrum de Turisme

  • 27 de setembre de 2017
forTUR_VLC

Dimecres 27 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de Turisme, la Facultat d’Economia de la Universitat de València acollirà la segona edició de forTur_VLC, II Fòrum de Turisme, coincidint amb el dia fixat en el calendari de les Nacions Unides per a destacar el valor social cultural, polític i econòmic del turisme.

forTUR_VLC, pretén convertir-se en un espai de referència en l'àmbit acadèmic del turisme per al nostre territori, familiaritzar als estudiants amb les empreses i institucions més rellevants del sector turístic, així com fer partícip al sector de les més recents àrees de reflexió i recerca.

Aquest segon Fòrum de Turisme serà inaugurat per Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme; Pilar Moncho, Diputada Delegada de Turisme; Sandra Gómez López, Regidora de Relacions Institucionals de l'Ajuntament de València; Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial; i José Manuel Pastor, Degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Estructurat en dos espais diferenciats, Work Tourism i Think Tourism, aspira a allotjar en un mateix fòrum a investigadors, empreses, institucions i estudiants interessats en el sector turístic. L'espai Work Tourism es concep com una zona expositiva, on administracions públiques, associacions professionals, empreses i institucions del sector puguen presentar-se i mostrar les seues ofertes de pràctiques i ocupació.

Al seu torn, Think Tourism, que donarà lloc al debat, es divideix en dos vessants: taules-col·loqui al matí i focus groups en les sessions de vesprada. En les taules-col·loqui, on participaran de 5 a 6 experts, moderats per un professor de la Facultat, es reflexionarà sobre els grans temes que preocupen al sector turístic, amb grans figures de l'àmbit polític i empresarial, enguany orientades entorn de l'ètica en el turisme i a la conscienciació de les eixides professionals dels estudis en Turisme.

En la sessió de vesprada s'organitzaran grups de treball que, sota la metodologia de grups de discussió, reuniran a un conjunt d'actors rellevants entorn d'una determinada temàtica, amb l'objectiu de realitzar un diagnòstic rigorós que culmine en una exposició dels reptes als quals s'enfronta cada col·lectiu. Les conclusions del focus group aspiren a ser la matèria primera informativa per a la presa de decisions empresarials, així com per al disseny de la política turística per part de les administracions públiques, els qui rebran un exemplar de les mateixes.

A més, s'oferirà una conferència inaugural sobre Turisme Sostenible, temàtica proposta per la OMT para enguany 2017. La clausura del fòrum es completarà amb una conferència que abordarà la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

Les taules-col·loqui i els focus groups acullen així mateix a un valuós elenc de protagonistes en el sector turístic, entre els quals es troben Antoni Bernabé (Fundació Turisme València), Joantxo Llantada (Agència Valenciana de Turisme), Ximo Solá (Unió Hotelera Província de València), Josep Vicent Mascarell (Balearia), David Vizcaino (Director Fundació de Turisme de Montanejos), Daniel Araiz (Turisme València Convention Bureau), Eduardo Aguilar (Siga Saffronpor), Ignacio Rico Cruzado (Clínica Sha Wellness), per citar solament alguns. El programa complet es pot veure en la web de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Air Nostrum patrocina el II Premi al Millor Treball Fi de Grau (TFG)/ Màster (TFM) en Turisme.

Programa

Llista d'enllaços: