Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Quatre equips formats per membres de la Facultat d’Economia entre els premiats de ‘Idees MOTIVEM en equip’

  • 15 de maig de 2017
Image de la noticia

Els equips classificats en segon i tercer lloc, amb integrants de la Facultat d’Economia. Entre els 10 finalistes, dos equips més dirigits per professores de la FdE.

Aquesta competició, a la qual s'han presentat un total de 164 equips integrats per 627 estudiants i 118 professors dels 18 centres de la Universitat de València, ha permès desenvolupar la creativitat en equip. Cal ressaltar, que dels 10 finalistes, 4 equips comptaven amb integrants de la Facultat d’Economia, dels quals 2 estaven dirigits per les professores Cristina Pardo i Alicia Mas.

El segon premi, dotat de 3.000 euros, ha sigut per a Moovify, una aplicació que aspira a ser la solució per a un turisme més inclusiu en el nostre país i que permeta als col·lectius amb necessitats especials practicar el turisme de forma més autònoma i segura. Sonia de La Luna i Amparo Guillem, ambdues del doble Grau en Turisme i Administració i Direcció d'Empreses de la Facultat d’Economia, han format part de l'equip.

El tercer lloc, amb una dotació de 2.000 euros, ha sigut per a Neuhelp. Desenvolupada per Sebastián Bernales, Rafael Busutil, Juan Ignacio Menges, Javier Oliver i Guillermo Rodríguez, tots ells del Grau en Economia i coordinats per Cristina Pardo, del departament d'Economia Aplicada de la Facultat d’Economia. Aquesta idea es basa en l'assistència a persones majors fonamentalment amb Alzheimer perquè puguen enfortir la memòria que estan perdent durant les dues primeres fases d'aquesta malaltia mitjançant tècniques d'entreteniment i així evitar l'aparició de la tercera fase amb una pèrdua de memòria més evident.

Aquest acte de lliurament ha estat presidit Maria Vicenta Mestre, Vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, qui ha destacat la «il·lusió i motivació» del professorat en les diferents facultats de la Universitat així com la capacitat d'esforç i de treball «sense la qual seria impossible dur a terme activitats com aquesta». En la taula li han acompanyat Alfonso Maldonado, president de ADEIT, qui ha subratllat l'augment de la participació en aquesta acció innovadora i ha agraït a les entitats col·laboradores la seua implicació; Francisco Álvarez, director d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana que ha insistit que hem de descartar que «innovar és inventar alguna cosa nova» ja que el que en realitat significa és «modificar l'existent per a millorar-ho». Així mateix Fernando Corell, director del Centre d'Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, també present en l'acte, ha ressaltat el caràcter social dels premis d'enguany i s'ha referit a «ser valent» com una de les accions més importants a l'hora de dur a terme un projecte. Per la seua banda, Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial, ha subratllat al paper que juga la Universitat a l'hora de fomentar actituds emprenedores i relacionades amb l'empresa.