University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Study at the Faculty of Economics: professionalisation and employability guarantee.

Study at the Faculty of Economics: professionalisation and employability guarantee

Our goal is that you achieve your dreams.

Our goal is that you achieve your dreams

ADE, la titulació més demandada en la Borsa de Treball de la Universitat en 2016

  • September 9th, 2017
Image de la noticia

Les titulacions de la Facultat d’Economia han sigut les més demandades pels ocupadors al llarg de 2016, segons les ofertes publicades en l'Agència de Col·locació de la Fundació General Universitat de València gestionada pel OPAL.

El OPAL, servei dedicat, entre altres tasques, a assessorar al estudiantat de la Universitat de València per a facilitar la seua incorporació al món laboral, ha informat que en 2016 es van oferir 1.426 llocs de treball mitjançant 600 ofertes d'ocupació. Les característiques més significatives d'aquestes ofertes han sigut que el 38,5% requeria experiència prèvia, i el 60,9% coneixements d'anglès. “La tendència de valorar per sobre de l'experiència laboral el coneixement de l'anglès ha anat en augment en els últims anys”, afirmen des de l'observatori laboral de la Universitat. Els tipus de contractes oferits van ser en un 74,3% dels casos de durada determinada, i en un 25,7% indefinits. Respecte a l'àmbit geogràfic dels llocs de treball oferits, el 49% va ser en la província de València, seguit per la resta de la Comunitat Valenciana amb un 12,4%, Espanya amb un 35,7% i, finalment, l'estranger amb un 2,8%.

Del total de places oferides, la titulació en Administració i Direcció d'Empreses-ADE va ser la més demandada amb 344 places, seguida d'Enginyeria Telemàtica (321), Enginyeria Informàtica (319), Internacional Business (305), Enginyeria Multimèdia (297), Enginyeria Electrònica de Telecomunicació (286), els dobles graus en Turisme-ADE (222) i en ADE-Dret (221), Economia (211), Enginyeria Electrònica Industrial (208), i Finances i Comptabilitat (195), segons les dades gestionades pel OPAL.

La Facultat d’Economia, amb la finalitat d'ajudar a la inserció laboral dels estudiants, de forma anual organitza el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria, en el qual participen empreses amb ampli prestigi a nivell nacional i internacional.

El Fòrum va estar dirigit als estudiants de grau, egressats i als estudiants de postgrau, així com a empreses i entitats públiques i privades. Durant els dos dies de celebració, els participants van poder informar-se de les habilitats i aptituds més demandades per les diferents empreses participants, i van conèixer de primera mà diferents eixides professionals, la qual cosa els va permetre adquirir una àmplia visió del mercat laboral actual. A més, els alumnes de la Facultat d’Economia van poder adquirir crèdits de lliure elecció inscrivint-se en el fòrum i assistint a les activitats programades.

La Facultat d’Economia la millor valorada per les empreses espanyoles en les àrees d'Economia i Direcció d'Empreses

El passat mes de juny va eixir a la llum un estudi de valoració realitzat per la Fundación Everis en el qual les empreses espanyoles situaven a la Facultat d’Economia de la Universitat de València en la primera posició en les àrees d'Economia i Direcció d'Empreses.

Per a l'elaboració del rànquing, la Fundació Everis va tenir en compte l'opinió de 2.155 empreses privades de més de 10 treballadors, recolzant-se en la valoració que realitzen els ocupadors de 14.485 contractats recentment titulats de 95 titulacions de grau procedents 82 universitats públiques i privades a nivell nacional.

La Facultat d’Economia de la Universitat de València destaca pel seu caràcter innovador i pioner, que es veu reflectit per la qualitat i amplitud de la seua oferta acadèmica (5 Graus, 2 Dobles Graus, 9 Doble titulacions internacionals, 16 Màsters oficials i 8 programes de doctorat), situant-la com el tercer centre d'Espanya en estudis d'Economia i Empresa segons el prestigiós Rànquing de Shanghái, a més de ser el primer centre de la Comunitat Valenciana a haver-hi impartit docència en anglès, i actualment, la facultat espanyola que més estudiants Erasmus rep i envia.