Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

El divendres 15 de setembre, a les 11:30h, el professor Lucio de Paolis donarà una conferència en l’aula 4.3 sobre “noves tendències en realitat virtual i visualització augmentada en medicina”

  • 13 de setembre de 2017
 El divendres 15 de setembre, a les 11:30h, el professor Lucio de Paolis donarà una  conferència en l’aula 4.3 sobre “noves tendències en realitat virtual i visualització  augmentada en medicina”

La Realitat Virtual permet la creació de mons “realistes” on els inputs de l’usuari s’usen per modificar l’entorn digital en temps real. La interactivitat contribueix al sentiment d’immersió en el mon virtual, de ser part de l’acció que el usuari experimenta. D'altra banda, la tecnologia de Realitat Aumentada (AR) s’orienta a una percepció d’un entorn real físic els elements del qual estan combinats amb objectes virtuals generats per ordinador a fi de crear una realitat combinada. L’usuari percep que els objectes reals i virtuals co-existeixen en el mateix espai.

La mescla d’objectes virtuals i reals en una aplicació AR ha d’executar-se en temps real. Els objectes virtuals han d’alinear-se amb estructures del mon real. Aquests dos requisits garanteixen que la dinàmica dels entorns reals roman sense canvis després que les dades virtuals hagen sigut afegides. L’AR complementa la realitat més que la re-emplaça completament i l’usuari té la impressió que els objectes virtuals i reals co-existeixen en el mateix espai.

El professor De Paolis ens contarà les noves tendències en medicina i cirurgia, on les tecnologies VR/AR permeten disposar de ferramentes per a la definició de la diagnosi mitjançant la traducció de la informació continguda en imatges mèdiques a una representació tridimensional virtual del pacient viu amb les seues patologies reals. Açò permet el desenvolupament d’una nova forma d’educació mèdica que, amb l’ús de simuladors de cirurgia específics per al pacient, permet l’entrenament i assaig dels procediments de cirurgia sense risc per al pacient.

Més informació:http://links.uv.es/QNzk6Vo