Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Conferència “Bioinformática traslacional” per la Dra Fátima Al-Shahrour

  • 27 d’abril de 2017
Conferència “Bioinformática traslacional” per la Dra Fátima Al-Shahrour

El pròxim dia 2 de maig, a les 12:30 h en l'Aula 3.1 de la ETSE-UV, Burjassot, tindrà lloc la conferència de la Dra. Fátima Al-Shahrour, del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, titulada “Bioinformática traslacional: Identificació de dependències genètiques susceptibles de convertir-se en fàrmacs, per a la teràpia personalitzada del càncer”

El paradigma de la medicina personalitzada és la identificació del fàrmac adequat per al pacient adequat, utilitzant perfils moleculars. En Oncologia, està ben establit que els fàrmacs contra el càncer són eficaços en només un xicotet subconjunt de pacients. D'altra banda, moltes de les noves teràpies dirigides inhibeixen proteïnes específiques, i són solament eficaces en els tumors que es modifiquen genèticament. En conseqüència, l'èxit del tractament personalitzat depèn de cada perfil molecular individual, que a priori pot considerar-se com molt heterogeni.

El desenvolupament de nous enfocaments computacionals és essencial per a identificar aquelles alteracions moleculars sobre les quals actuar i proposar una estratègia terapèutica individualitzada per a guiar la presa de decisions clíniques per als pacients amb càncer. Ací presentem noves eines computacionals basades en l'anàlisi i integració de dades genómicos amb dades funcionals i farmacològics que permeten la selecció de tractaments en malalties canceroses.

Per a més informació sobre Fátima, consultar: https://www.cnio.es/ES/grupos/plantillas/curriculum.asp?pag=1468