Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Jornada Open Data el 27 de setembre en l'ETSE-UV

  • 16 de setembre de 2016
Image de la noticia

La Jornada Open Data, que tindrà lloc l'últim dimarts de setembre en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, explicarà els avanços que suposa l'intercanvi de dades obertes per a la societat. En ella participaran tant empreses tecnològiques com organismes públics que compartiran els seus coneixements sobre la ciència de dades.

La ciència de dades està revolucionant molts aspectes de la societat. Les dades obertes i compartides estan donant lloc a grans canvis en models de negoci, així com en la forma d’entendre el govern. En la Jornada Open Data del dia 27 de setembre en l’ETSE-UV s’explicaran totes estes qüestions i s’aprofundirà des de diverses perspectives en el camp d’estudi.

Les Dades Obertes generen un cicle de riquesa i transparència que beneficia a la societat com mai abans s’ha vist. Nous models de desenvolupament i gestió apareixen usant este tipus de dades que no deixen de créixer en els últims anys en volum i diversitat. Són dades relacionades amb persones, societats, empreses, organismes públics, i un llarg etcètera, i que estan disponibles per a ser usats.

Aquestes dades estan relacionades amb tecnologies com el Big DataInternet of Things i Analítica Predictiva, que són els perfils més sol·licitats en els portals d’ocupació. Es tenen avanços ràpidament i esta jornada és una ocasió de posar-los en comú amb els principals actors implicats. En aquesta jornada en la que participaran organismes públics i empreses tecnològiques es sumaran experiències per a descobrir nous camins a recórrer en la ciència de les dades.

Participaran, entre d’altres, la Secretària Autonòmica de Transparència Zulima Pérez Seguí, Pilar Campins Falcó, Vicerectora de Investigació de la Universitat de València, Emilio Soria Olivas, catedràtic de la Universitat i representants de les empreses Tinámica, Wolfram Alpha i GMV.

La jornada es portarà a terme entre les 10 i les 13 hores . És gratuïta, però cal inscriure’s ací

Tríptic.