Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Premi Sapiens Acadèmic 2015 al professor Vicente Cerverón Lleó

  • 24 d’abril de 2015
Premio Sapiens Vicente Cerverón

Ahir dijous en el sopar de la Semanainformática.com, organitzada pel Col·legi d'Oficial Enginyers en informàtica de la Comunitat Valenciana es va atorgar el Premi Sapiens Millor a l'Acadèmic 2015 al professor Vicente Cerverón, del departament d'Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Per la seua contribució docent, investigadora i de transferència en el camp de l'Enginyeria Informàtica. Amb més de 25 anys d'exercici professional, el Professor Cerverón és el primer Doctor Enginyer Informàtic atorgat per la Universitat de València, institució de la qual és Titular d'Universitat en l'actualitat.

Des de la seua posició com a Secretari del Departament d'Informàtica (1995-1998), Secretari de la Facultat de Física (1999-2002) i Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (2009-2015) de la Universitat de València, ha potenciat els estudis d'Enginyeria Informàtica i ha defensat activament la regulació de la professió, liderant l'adaptació dels plans d'estudis en un context d'igualtat amb la resta d'enginyeries. Així mateix, ha coordinat la Iniciativa Acadèmica IBM en la Universitat de València i ha dirigit el Diploma d'Especialització Professional Universitari en Grans Sistemes Corporatius IBM.

La seua labor pionera en telematización de processos administratius i modernització tecnològica és encomiable. Convé destacar la seua participació com a cap de projecte i responsable tècnic en el gestor de continguts semàntic que va homogeneïtzar les webs institucionals de centres i departaments de la Universitat de València (2001), en el primer programa pilot d'automatrícula (2003) i en l'aplicatiu informàtic basat en gestió de processos de negoci per al seu sistema de garantia interna de qualitat (2008). Sent Vicerector de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de la Universitat de València, entre 2002 i 2006, també va impulsar la implantació generalitzada d'Aula Virtual com a plataforma d'ensenyament-aprenentatge basada en programari lliure i col·laboratiu.


Al llarg de la seua dilatada trajectòria, el Professor Cerverón ha exercit una tasca investigadora d'ampli abast. Com a investigador principal i membre de nombrosos projectes de recerca nacionals i europeus, ha fet aportacions en múltiples camps de la informàtica com per exemple: l'ús de targetes intel·ligents per al transport de mercaderies, els algorismes de suport per a tolerància a fallades, el tractament digital d'imatges i el reconeixement robòtic d'objectes.