Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

La Universitat de València i l’empresa Capgemini creen la Càtedra per a la innovació en el desenvolupament del programari

  • 1 d’agost de 2015

La Universitat de València i l’empresa Capgemini, un dels principals proveïdors mundials de consultoria, tecnologia i ‘outsourcing’, han signat aquest dimecres un conveni per a la creació de la Càtedra Capgemini-Universitat de València a la innovació en el desenvolupament del programari. La Càtedra proporcionarà serveis TU per a fomentar la innovació, l’agilitat i la qualitat en el desenvolupament del programari a través d’accions formatives.

La Càtedra contempla la generació d’una recerca avançada que permeta l’adequada integració del món acadèmic i empresarial, i promoure la posada en marxa de màsters en l’àmbit de l’activitat coberta per la Càtedra. També preveu el desenvolupament d'’na política de formació pràctica d’estudiants universitaris a través de jornades divulgatives, laboratoris d’innovació i pràctiques en Capgemini. 
 
L’empresa aborda els canvis relacionats amb internet, mobilitat, els nous dispositius digitals i l’analítica de dades que afecten a les seues estructures i als seus negocis. Aquesta acció de col·laboració conjunta amb la Universitat persegueix el desenvolupament d’aquest tipus d’iniciatives a través d’accions formatives, culturals i de recerca i divulgació, camps en els quals ambdues entitats tenen interessos comuns. 
 
També com a part d’aquest acord i donada la importància que per a la Universitat té disposar d’eines i plataformes per a la millora en la innovació, Capgemini posa a la disposició de la institució el seu ‘framework’ de desenvolupament Devon©, una eina propietat de la consultora que la Universitat podrà utilitzar amb finalitats acadèmiques i de recerca. De fet, entre les accions previstes en aquest acord de col·laboració està la creació del Premie Recerca Java-Devon, obert a tota la comunitat universitària, és a dir estudiants, professors i personal d’administració i serveis.
 
El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha afirmat: “La creació d’aquesta Càtedra reforça les activitats de formació d’aquesta institució, però també la recerca i la divulgació de noves habilitats tècniques i tecnològiques que contribuiran sens dubte a completar i millorar les capacitats dels nostres futurs professionals”.
 
“És un honor per a Capgemini la signatura d’aquest conveni de col•laboració per a la creació de la Càtedra que evidencia el nostre compromís i la nostra dedicació per a fer de la formació una de les prioritats no solament del nostre negoci, sinó de la nostra pròpia cultura”, ha dit José Luis Moreno, vicepresident de Capgemini.
 
Per la seua banda, el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, ha destacat l’excel·lència del producte de Capgemini i s’ha referit a aquest com a una “eina d’alt valor en el mercat que s’utilitzarà, per primera vegada, amb finalitats investigadores i docents”.
 
A la signatura del conveni hi han estat presents també la directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), Paula Marzal; el delegat del Rector Jesús Vicent Albert; i l’exdirector de l’ETSE Vicente Cerverón, entre altres professors de la Universitat de València, així com representants de l’empresa Capgemini.
 
Sobre la Universitat de València
La Universitat de València, fundada en 1499 sota el nom d’Estudi General, és una de les universitats més importants i antigues d’Espanya. És una institució pública, orientada a la docència i recerca en quasi tots els àmbits del saber. Imparteix els ensenyaments necessaris per a la formació dels estudiants, la preparació per a l’exercici d’activitats professionals o artístiques i l’obtenció, si escau, dels títols acadèmics corresponents, així com per a la formació permanent del personal propi i del professorat de tots els nivells d’ensenyament. A més, fomenta la cerca de nous coneixements, el desenvolupament científic i tecnològic, i avalua els resultats dels mateixos, tant pel que fa a la recerca bàsica com a l’aplicada, transferint els resultats de la recerca als sectors productius, contribuint al progrés tècnic i al desenvolupament econòmic i social. 
 
La Universitat de València se situa entre les quatre més destacades d’Espanya en el camp de la R+D+i, i compta amb 18 instituts universitaris de recerca (tres d’ells centres mixts amb el Consell Superior de Recerques Científiques).
 
Sobre Capgemini
Amb més de 145.000 empleats presents en més de 40 països, Capgemini és un dels principals líders en serveis de consultoria, tecnologia i ‘outsourcing’ del món. El Grup Capgemini va aconseguir uns ingressos globals de 10.573 milions d’euros en 2014. Capgemini, en col·laboració amb els seus clients, crea i proporciona les solucions tecnològiques i de negoci que millor s’ajusten a les seues necessitats i que condueixen a aconseguir els resultats desitjats. Sent una organització profundament multicultural, Capgemini ha desenvolupat la seua pròpia forma de treballar, la Collaborative Business Experience™, basada en el seu model de producció Rightshore®.
 
Per a més informació: 
www.es.capgemini.com