Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

La Nau dels Estudiants

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza La Nau dels Estudiants, una proposta formativa que proporciona a l’estudiantat participant un conjunt de coneixements pràctics i recursos útils per a l’experiència acadèmica. La matrícula s’obri a mitjans de juny i els cursos tenen lloc en setembre, abans de l’inici del curs acadèmic.
 

La Nau dels Estudiants 2022


La Nau dels Estudiants es farà al mes de setembre, en modalitat presencial, abans de l’inici del curs acadèmic.

Dates de realització

Del 5 al 8 de setembre de 2022.

Lloc de realització dels tallers

Tots els cursos tindran lloc a l’Aulari VI (carrer Dr. Moliner, s/n) excepte Treure partit als fulls de càlcul que tindrà lloc a la Facultat de Geografia i Història.

Procediment de matrícula

La inscripció als cursos es realitza del 20 de juny al 31 d’agost a través de la Seu Electrònica UV. Consulteu les condicions de matrícula i taxes aplicables.


Programa

Icona

Estratègies d'aprenentatge en la universitat 

Per “saber estudiar” cal comptar amb una metodologia i dominar les estratègies d’aprenentatge. En aquest curs ens aproparem a les diferents tècniques i millorarem la nostra organització del temps i les rutines.

  • A càrrec d’Isabel Viana, professora del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València.

Icona

Estratègies d’expressió oral en l’àmbit acadèmic i professional

Aprendrem a transmetre de forma clara, coherent i escaient allò que volem comunicar per tal que la nostra expressió oral siga el més eficaç possible, tant en l’entorn universitari com en el professional de la Universitat de València.

  • A càrrec de Montserrat Pérez Giménez, professora del Departament de Didàctica de l’Educació.

icona

Tècniques d'expressió escrita i redacció per a l'àmbit acadèmic

Vols aconseguir una comunicació escrita exitosa? Amb l’orientació adequada dels nostres talents i capacitats, podem aprendre a escriure de forma eficaç. 

  • A càrrec de Santiago Vicente Llavata, professor del Departament de Filologia Española de la Universitat de València.

Icona

Tècniques per al control de l'estrès

Càrrega lectiva, treballs, pràctiques, exàmens, obligacions quotidianes... Coneixerem eines per fer front a les circumstàncies d’estrès o de tensió i aprendrem a controlar-lo.

  • A càrrec de Mª Amparo Cotolí Crespo, professora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València. 

icona

Planificació i gestió del temps

Ser més efectiu en els estudis no depèn únicament de les hores dedicades a estudiar, sinó també de la manera com es gestiona el temps. Com podem traure’m més partit? Aprendrem tècniques i estratègies per aconseguir els nostres objectius gràcies a una bona gestió del temps.

  • A càrrec de Francisco Pérez González, professor del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de València.

icona

Treure partit als fulls de càlcul 

Fórmules i funcions, gràfics i taules. Són només el principi del potencial que ofereixen els fulls de càlcul a l’hora de treballar amb dades i elaborar informes.

  • A càrrec de Vicente Cerverón Lleó, professor del Departament d’Informàtica de la Universitat de València.

Icona

Construint masculinitat(s) en el context universitari

A través d’aquesta formació es pretén conscienciar dels privilegis i dels lligams del mandat patriarcal existents en els homes i fomentar el canvi d’estructures més igualitàries entre homes i dones en l’àmbit universitari.

  • A càrrec de Juan A. Rodríguez del Pino, professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.
  • Taller gratuït sense reconeixement acadèmic.
Icona persones diverses

Les arts i l’expressió de les identitats de gènere

Entendre l’art com a testimoni, document i denúncia. Conèixer l’obra i la figura de diverses dones artistes i/o d’artistes amb identitats no normatives. Aquestes qüestions, juntament a la promoció del respecte i de la tolerància a les identitats de gènere no binàries, són els objectius d’aquest taller sobre diversitat.

  • Taller gratuït sense reconeixement acadèmic. 


Reconeixement acadèmic i certificació

En l’edició de La Nau dels Estudiants de 2022, totes les activitats formatives tenen 10 hores de durada i un reconeixement acadèmic de 0,5 crèdits ECTS, llevat dels tallers gratuïts que no tenen reconeixement. Per als participants de La Nau Gran, aquests cursos poden ser reconeguts com a crèdits de participació en activitats complementàries.

Per a l’obtenció del certificat corresponent cal superar el curs amb la valoració d’aprofitament. Per fer-ho, s’han d’acomplir les condicions de verificació que s’han establert per a cada curs o taller: fer els exercicis proposats, aprovar un qüestionari final, etc. Podeu consultar els requeriments específics en la fitxa de cada curs.

 

Hi tens dubtes?

Escriu-nos a nauest@uv.es. Les consultes enviades durant el mes d’agost no seran ateses fins al mes de setembre.