Logo de la Universitat de València Logo Experimenta Logo del portal

Vine a la XII Fira-Concurs Experimenta 2017 !!

  • 30 d’abril de 2017
XII fira-concurs Experimenta 2017
XII fira-concurs Experimenta 2017

No deixes que t'ho conten! Una experiència única t'espera El DIUMENGE 2 D'ABRIL, al MUSEU DE LES CIÈNCIES PRÍNCEP FELIPE.

Grans i menuts es quedaran bocabadats veient i comprenent fenòmens sorprenents explicats pels seus protagonistes, estudiants i estudiantes de secundària.

Més informació sobre la fira-concurs "Experimenta" ACÍ

El diumenge 2 d'abril celebrem la Fira-Concurs "Experimenta" al Museu de les Ciències Príncep Felipe. Convida als teus amics i amigues (entrada gratuïta).

La Fira comença a les 10 del matí i està oberta a tothom. Consisteix en una exposició pública de uns 80 projectes experimentals construïts pels participants amb l'ajuda dels seus tutors i tutores, i que els visitants podran veure, formulant totes aquelles preguntes que desitgen per comprendre el seu funcionament. A més a més, podran votar aquells que preferisquen (els més votats també rebran premis). Més informació ACÍ (programa, info per a participants, etc.) Els més menuts poden també acostar-se al taller "Fisicalandia", per construir i entendre demostracions senzilles basades en fenòmens naturals.

La Fira finalitza amb el lliurament de premis a l'auditori "Santiago Grisolía"(13.30 h). Enguany comptarem amb la presència de Mónica López, física i meteoróloga de RTVE, qui també farà una breu presentació

Aquesta iniciativa compta amb un projecte competitiu de la FECYT-MINECO i la col·laboració de nombroses entitats públiques i privades ( www.uv.es/experimenta), com el Museu de les Ciències Príncep Felipe, la RSEF, IFIC i Caixa Popular, entre altres, i diferents serveis de la Universitat de València (Càtedra de Divulgació de la Ciència, Delegació d'Incorporació a la Universitat, Servei de formació Permanent i Unitat d'Igualtat).

La Facultat de Física de la Universitat de València ha convocat la XII edició de la Fira-Concurs "EXPERIMENTA" 2017, amb l'objectiu de convertir als estudiants d'ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà) en protagonistes actius i creatius de la física i la tecnologia. Els participants, amb ajuda d'un tutor o tutora del seu centre, desenvolupen un projecte experimental de física i/o tecnologia, i ho exposen en una fira oberta en la qual expliquen i divulguen el seu treball.

Per això, aquesta iniciativa comença amb la inscripció de projectes abans del 1 de FEBRER (AMPLIAT AL 12 DE FEBRER) de 2017, i finalitza amb la Fira-Concurs oberta en el Museu de les Ciències "Príncep Felipe" del 2 D'ABRIL de 2017.

Aquesta Fira va celebrar la primera convocatòria en 2005 en coincidència amb l'Any Mundial de la Física, i amb l'objectiu de transmetre el gust pel coneixement científic i contribuir a la seua comprensió des del més proper. L'entusiasme i interès dels participants, així com la resposta del públic van ser extraordinaris i van contribuir decisivament a la transformació d'aquest esdeveniment en una fira anual.

La innovació i el desenvolupament tecnològic futurs depenen en bona mesura de la curiositat i l'entusiasme dels estudiants per conèixer i comprendre els fenòmens que ens envolten i de la possibilitat d'implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat natural i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar el que observem amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Més informació sobre la XII convocatòria ACÍ