Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Congrés internacional “READing Violence: Ambivalenzen der Gewalt”

  • 11 d’octubre de 2016
Un ventall trencat en el sòl

24-26 d'octubre de 2016, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Els dies 24, 25 i 26 d'octubre se celebrarà el congrés internacional “READingViolence: Ambivalenzen der Gewalt” en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Av. Blasco Ibáñez, 32) i en el Col·legi Major Rector Peset (Pl. Forn de Sant Nicolás, 4). 
La Universitat de València i la Johannes Gutenberg-Universität Mainz coorganitzen una trobada entre especialistes en l'estudi de la violència en la literatura i els estudis culturals en llengua alemanya. El congrés és fruit de la col·laboració nacional i internacional entre diversos grups d'investigació sobre violència, poder, memòria històrica, i la seua representació a través de textos
literaris i diferents mitjans audiovisuals. S'enfocaran una sèrie de problemes d'investigació derivats d'una reconceptualització del fenomen de la violència des del punt de vista del discurs literari i artístic, estudiant específicament els diferents recursos estètics per a expressar manifestacions de violència. En les respectives seccions del congrés es debatrà sobre els fenòmens transmediales de la violència, els canvis en la seua representació en l'era digital, les memòries de la violència individual i col·lectiva, la violència des de la perspectiva de gènere o la violència com a instrument estètic per a la creació de nous discursos artístics.
Aquesta trobada internacional, que tindrà lloc en llengua alemanya, ha sigut finançada pel DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst / Servei d'Intercanvi Acadèmic Alemany) i la Generalitat Valenciana. Col·laboren el Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i el Col•legi Major Rector Peset.

Llista d'enllaços: