Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Imatge d'arxiu Fira del Llibre
51 Fira del Llibre de València

La UV presenta 25 novetats editorials. La institució ocupa les casetes 29 i 30, en la ubicació tradicional de la Fira, als Jardins de Vivers.

 

La Universitat presenta 25 novetats en la 51 Fira del Llibre de València, que comença el 20 d’abril, i finalitza diumenge 1 de maig. La institució ocupa les casetes 29 i 30, en la ubicació tradicional de la Fira, als Jardins de Vivers. A més de les 25 novetats, es podran trobar coedicions i diferents obres i revistes de centres i departaments.

En les casetes de la Universitat es troba també el fons editorial de les universitats de la Xarxa Vives d'Universitats, així com d’una selecció de les novetats universitàries presents a La Llibreria de la Universitat.

Dimecres 20, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, es presenten les novetats del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial: ‘Esport tradicional valencià i territori. Catàleg de l’exposició itinerant’, coordinat per Víctor Agulló Calatayud; ‘La pilota valenciana. Pràctica, ciència i codi’, de Víctor Agulló Calatayud, Gregorio González Alcaide, Javier Gómez Ferri; ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Ribera del Xúquer’, d’autors diversos; ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Safor, la Vall d’Albaida i l’Alt Túria valencià’, d’autors diversos; i ‘Aportacions entorn del desenvolupament territorial i social valencià’, coordinat per Virginia Pardo. Hi intervindran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial; Víctor Agulló, professor de Sociologia i Antropologia Social; Antonio Ledo, professor d’Història Antiga i Cultura Escrita; i Pau Rausell, professor d’Economia Aplicada.

Dijous 21, a les 19:30, a la Sala Museu 1, es presenten les novetats de ‘Feminisme’: ‘Desafíos de la mirada. Feminismo y cine de mujeres en España’, de Silvia Guillamón; ‘Trayectorias del deseo. Literatura, psicoanálisis, feminismo’, de Silvia Tubert; ‘De la garçonne a la pin-up. Mujeres y hombres en el siglo XX’ de Mercedes Expósito; i ‘Constance de Salm y la modernidad de su discurso feminista. Epístolas y otros escritos (1767-1845)’, d’Ángela Magdalena Romera. Hi intervindran Giulia Colaizzi, directora de la col·lecció Quaderns Feministes; Isabel Morant, exdirectora de la col·lecció Feminismos; Ángela Magdalena Romera, autora; i Maite Simon, editora de PUV

Divendres 22, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 2, es presenten les novetats d’Història: ‘Valencianos en revolución. 1808-1821’, editat per Manuel Chust; ‘La mort del duc de Calàbria. Interessos i tensions nobiliàries a l’epistolari Granvela (1539-1561)’, de Júlia Benavent i Joan Iborra; ‘La formación de los sistemas políticos. Europa (1300-1500)’, de John Watts; i ‘Las sombras de la Transición. El relato crítico de los corresponsales extranjeros (1975-1978)’, editat per Jaume Guillamet. Hi intervindran Vicent Baydal, traductor; Júlia Benavent i Joan Iborra, autors; Jaume Guillamet, editor; Pilar Hernando, autora; i Vicent Olmos, editor de PUV.

Dilluns 25, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 2, acte commemoratiu dels 40 anys de la revista Saó, i presentació de ‘La revista Saó (1976-1987). Cristians i esquerrans nacionalistes’, de Francesc Martínez. Hi intervindran Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme; Vicent Boscà, director de Saó; i Francesc Martínez, periodista, professor de Periodisme i autor.

Dimecres 27, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, acte commemoratiu dels 30 anys de la revista Caplletra. Hi intervindran Joan Rafael Ramos, director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; Antoni Ferrando, director de Caplletra (1986-2001); Francesc Pérez i Moragón, editor i secretari de redacció (1994-2014); i Maria Josep Marín, directora de la revista; Josep Miquel Manzanaro, editor i secretari de redacció.

Dijous 28, a les 18 hores, a la Sala Museu 1, acte ‘Les dones lligen i escriuen’. Amb la presentació de ‘Neoliberalismo sexual. El mito de la libre elección’, d’Ana de Miguel. Hi intervindran Ana de Miguel, autora; Julia Sevilla, professora honoraria de la Universitat; i Carmen Alborch, senadora i escriptora.

Dijous 28, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, presentació de les novetats de Literatura: ‘Paraules invictes. Cinc estudis de poesia catalana del segle XX’, de Ferran Carbó; ‘Mai no és tard. (Vinyoliana)’, de Josep Piera; ‘La censura de la palabra. Estudio de pragmática y análisis del discurso’, de José Portolés; i la revista ‘Caràcters’. Hi intervindran Ferran Carbó, autor; Josep Piera, autor; José Portolés; autor; Begonya Pozo, directora de la revista Caràcters; i Gustau Muñoz, editor de PUV.

Divendres 29, a les 19:30 hores, a la Sala Museu 1, presentació Institucional: ‘Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII)’, editat per Enric Guinot i Manuel Ardit; ‘Desiertos. Clases, distribución y ocupación humana’, de Manuel Julivert; ‘Premsa valencianista. Repressió, resistència cultural i represa democràtica (1958-1987)’, de Francesc Martínez; i ‘Joan B. Binimelis, Vicenç Mut i els mapes murals de Mallorca (segles XVII-XVIII)’, de Vicenç M. Rosselló i Werner-Francisco Bär. Hi intervindran Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Enric Guinot, editor i codirector de la col·lecció ‘Fonts Històriques Valencianes’, Manuel Julivert, autor; Francesc Martínez, autor; i Vicenç M. Rosselló, autor.

Diumenge 1 de maig, a les 11 hores, a la Sala Museu 1, presentació de les novetats de Divulgació Científica: ‘Creadors de futur: ciència per a millorar el món’, de Pedro Gómez; i ‘Repensar el cerebro. Secretos de la Neurociencia / Descobrint el cervell’, d’Antonio Rial. Hi intervindran: Pedro Gómez, autor; Antonio Rial, autor; i Fernando Sapiña, director de les col·leccions Sense Fronteres / Sin Fronteras.

 

Període de l'esdevenimentDe 20 d’abril de 2016 a 1 de maig de 2016. Tots els dies de 10:00 a 22:00.

 
 
Lloc de realització

Jardins dels Vivers. València

 
Organitza

Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

La Llibreria i Publicacions de la Universitat de València..

 

Contacta cultura@uv.es