Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Ampliat el termini de inscripció a la la XI Fira Concurs Experimenta 2016

  • 27 de gener de 2016
Image de la noticia

Ampliada fins al 7 de febrer la inscripció a la Fira-Concurs "Experimenta" de Demostracions i Experiments de Física i Aplicacions Tecnològiques, que es celebrarà en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe el 24 d'abril.

La Facultat de Física de la Universitat de València convoca la XI edició de la fira-concurse “EXPERIMENTA” 2016, que pretén convertir als estudiants d'ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà) en protagonistes actius i creatius de la física i la tecnologia. Els participants, amb ajuda d'un tutor o tutora del seu centre, desenvolupen projecte experimental de física i/o tecnologia, i ho exposen en una fira oberta en l'expliquen i divulguen el seu treball.

La fira-concurs comença amb la inscripció de treballs abans del 31 de GENER (AMPLIAT AL 7 DE FEBRER) de 2016, i finalitza amb una fira oberta al públic que se celebrarà en el Museu de les Ciències “Príncep Felipe” de València el 24 D'ABRIL de 2016, i en la qual els participants podran mostrar i explicar els seus projectes al públic visitant, així com al jurat. En finalitzar de la fira, que inclou activitats paral·leles com el taller “Fisicalandia” per a xiquets, se celebra l'acte de lliurament de premis. En 2015 van participar 90 projectes que van involucrar a més de 400 participants i al voltant de 3000 visitants, en una jornada que és, sobretot, una festa de la ciència. 

La innovació i el desenvolupament tecnològic futurs depenen en bona mesura de la curiositat i l'entusiasme dels estudiants per conèixer i comprendre els fenòmens que ens envolten i de la possibilitat d'implicar-se en primera persona en la ciència. Especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat natural i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar el que observem amb els principis i magnituds de la física i amb les aplicacions tecnològiques.

Aquesta fira-concurs compta amb un projecte competitiu de la Fundació espanyola per a la Ciència i la tecnologia (FECYT, Ministeri d'Economia i Competitivitat) i el patrocini i col·laboració de diferents entitats. Es va iniciar en 2005 en coincidència amb la celebració de l'Any Mundial de la Física, amb l'objectiu de transmetre el gust pel coneixement científic i contribuir a la seua comprensió des del més proper. L'entusiasme i interès dels participants, així com la resposta del públic van ser extraordinaris i van contribuir decisivament a la transformació d'aquest esdeveniment en una fira anual.

Més informació sobre la XI convocatòria ACÍ