Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Celebració del II Simposi “La Física del Càncer”

  • 12 de maig de 2016
Image de la noticia

Després de l’èxit de la seua primera edició, dimarts que ve 17 de maig se celebra en la Fundació IVO la segona edició d’aquesta jornada dirigida a estudiants, investigadors, professors i professionals de la medicina interessats en el camp de l'oncologia. La inscripció és gratuïta.

L’objectiu del Simposi és estimular la innovació en la recerca sobre el càncer, amb discussions sobre el paper de la física, les matemàtiques i l’enginyeria -juntament amb la biologia- en la comprensió de la gènesi i la lluita contra el càncer. La jornada comptarà amb investigadors líders nacionals i internacionals en el camp.

El passat any va tenir lloc amb notable èxit de participació i programa científic la primera edició. En aquesta segona edició es vol reforçar el context acadèmic i la perspectiva multidisciplinària, inevitable quan s’aborda la lluita contra el càncer.

La Física del Càncer implica una confluència entre la física i la biologia (entre altres) potser compartint un mateix objectiu, la cèl·lula. Es planteja així un desafiament conceptual molt important.

Els ponents són investigadors líders nacionals i internacionals en aquest camp. El programa científic inclou, entre altres, ponències l’eix principal de les quals és la cèl·lula i la comunicació entre elles, tant en teixits sans com malalts. La Dra. Malet presentarà els resultats de la seua recerca in vitro sobre la migració col·lectiva de grups de cèl·lules, amb resultats molt sorprenents (el 8 d'abril d'enguany, la revista Science va dedicar un nombre monogràfic al tema de la metàstasis). Un altre aspecte fonamental i essencial de la jornada serà el de la informació, l’anomenat Big Data.

Inscripció i consulta de tota la informació de la jornada en:

https://indico.cern.ch/event/501401/